11 C
Pécs
csütörtök, április 25, 2024
KezdőlapHírzónaOrmánsági sokadalom lesz pünkösdvasárnap Sellyén

Ormánsági sokadalom lesz pünkösdvasárnap Sellyén

Színes programokkal, ormánsági lakodalmas ételek kóstolójával, népi játékokkal várják az érdeklődőket a Pünkösd az Ormánságban című rendezvényre május 27-én, pünkösdvasárnap Sellyén.

Többek között a kötözött gombóclevest, a szármánt, azaz az ormánsági töltött káposztát, és a töltött dagadót is megkóstolhatja bárki, aki pünkösdvasárnap tíz órától kilátogat a sellyei önkormányzat és a TÉR-ERŐ Egyesület közös szervezésében megvalósuló Pünkösd az Ormánságban című rendezvényre.

A sellyei kastély és a Kiss Géza Múzeum kertjében folyó rendezvényen a gasztronómiai ínyencségek bemutatója mellett többek közt sor kerül a tájegységre jellemző lakodalmas előadásra, környékbeli néptáncos csoportok mutatkoznak be, s a helyben nagy népszerűségnek örvendő Tilangli Népdalkör is fellép – tudta meg a távirati iroda a szervezőktől.

Az este héttől tartó táncházzal záruló eseményen egész napos bemutatót és vásárt rendeznek helyi termékekből, kézműves tárgyakból; a családok sétakocsikázáson vehetnek részt, míg a kisebbek légvárban szórakozhatnak.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő