10 C
Pécs
csütörtök, április 25, 2024
KezdőlapHírzónaÖrökség fesztivál – programdömping lesz

Örökség fesztivál – programdömping lesz

Színes, tartalmas és szórakoztató programkínálattal ad ízelítőt Pécs épített és szellemi örökségéből az Örökség Fesztivál – Pécsi Napok nevű eseménysorozat, amelyet szeptember 7. és 23. között rendeznek a Dunántúl legnagyobb városában.

Márta István, a szervező Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. ügyvezetője kedden a baranyai megyeszékhelyen, az immár 22. alkalommal tartandó fesztivál sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a Zsolnay Kulturális Negyedben, a Kodály Központban, a Cella Septichora Látogató Központban, valamint a Művészetek és Irodalom házában 72 programon összesen több mint 600 fellépő várja a látogatókat.

A programok közül kiemelte a Quimby, a 30Y, az Irie Maffia, a Ghymes koncertjét, a Magyar Állami Népi Együttes fellépését, és szólt arról, hogy a városban élő kisebbségek kultúrájával a roma, a német napon, továbbá a Nemzetközi Horvát Fesztiválon ismerkedhetnek meg az érdeklődők. Márta István kitért arra, hogy az Operalia énekverseny résztvevőinek koncertjét is megrendezik.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a Pécsi Napok kiemelt kísérőrendezvénye lesz a XVI. Európai Bordalfesztivál öt ország kétszáz férfi énekesének részvételével. A kulturális örökség napjain múzeumlátogatásokat szerveznek.

Nagy Csaba, Pécs fideszes alpolgármestere azt hangsúlyozta, hogy a baranyai megyeszékhely az épített örökségére és az itt élő nemzetiségekre egyaránt büszke, s öröm, hogy ezt egy fesztivál keretében is már több mint két évtizede be tudja mutatni.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő