13 C
Pécs
péntek, április 19, 2024
KezdőlapKultZónaParádés hangulat a Zsolnay Fényfesztivál alatt

Parádés hangulat a Zsolnay Fényfesztivál alatt

Nagyszabású produkcióval indít július 1-jén a Zsolnay Fényfesztivál cirkuszi helyszíne, a Széchenyi tér, ahol egy 18 fős belga utcaszínházi-légtornász előadást láthatunk. A látványos bemutatón egy 60 tonnás daru is részt vesz, amely a szereplőket emeli a magasba, de emellett megannyi változatos program pezsdíti fel a várost július 1-3. között.

Pécs mediterrán utcáit újcirkuszi és utcaszínházi produkciók töltik meg élménnyel. Kiemelkedik közülük a Theatre Tol antwerpeni nemzetközi zenés, színházi társulat. A csapat olyan előadásokat hoz létre, mely szavak helyett inkább elsősorban képekkel, játékkal és zenével hoznak létre erős atmoszférát. Angyalok szíve című éjszakai show-juk nélkülözhetetlen kellékei lesznek a darun kívül a látványos fény és pirotechnikai elemek is.

Theater Tol_MG_0493

Belgiumtól Argentínáig a világ több szegletéből érkeznek zsonglőrök, tűztáncosok, akrobaták és kötéltáncosok, akik hol páratlan ügyességükkel, hol kacagtató humorukkal varázsolják el a közönséget. Muruya, a hatalmas hajú „tangó lady” táncra kel akár egy gumiabronccsal is, táncol a szinte láthatatlan vékonyságú kötélen miközben az őrület és a józanész között is egyensúlyozik. Az utcai forgatagban még az is előfordulhat, hogy 4,5 méter magas sárkányokba vagy 6 méteres plüssmajomba botlik valaki.

Muruya photo

Zenéből sem lesz hiány: több hazai és külföldi fellépő ingyenes koncertjén vehetnek részt a látogatók, érkeznek utcazenészek többek között New York-ból, Belgiumból, Olaszországból és Máltáról is! A TRIBALI elsőrangú világzenéje hagyományos szitár, didgeridoo, murchunga (doromb), harmonika, ütőszekcióval és elektronikus alapok felhasználásával szólaltatja meg a rock, a reggae, a ska és a blues elemeit. A 13 tagú Fantomatik Orchesrea 15 évvel ezelőtt az első olyan olasz zenekar volt, amely az amerikai tipusú rezes utcazenélés újjáéledő trendjéhez csatlakozott. A csapat számos jazz és blues fesztiválon vett részt, bejárták egész európát és olyan zenekarok előtt játszottak mint a Genesis vagy a Morcheeba.

805x300

A magyar előadók közül kiemelkedik a Hot Jazz Band, a Kerekes Band és a Hollóének Hungarica régizene együttes, akik Pécs 1600 éves történelmének megidézésében vesznek részt.

Ahogy leszáll az éj, a képzelet világába csöppenünk: fényárba borul a belváros, a fényfestészeti remekek, fényépítmények és installációk örök élményként kápráztatják el a látogatókat. A nagyszínpadon olyan világsztárok szórakoztatják a közönséget, mint Natalie Imbruglia és Buika!

A fesztivál ideje alatt egyet fizet, kettőt kap akcióban vásárolható Örökség jegy a ZsÖK NKft. Infopontjain, amivel megtekinthetők a Zsolnay Kulturális Negyed látnivalói, a pécsi világörökségi helyszínek és a Középkori Egyetem.

További információ: www.zsolnayfenyfesztival.hu

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő