Pécs fekete-fehérben: izgalmas fotókiállítás nyílik a belváros szívében

Hirdetés

Újabb kiváló programot ajánlunk a pécsieknek a tél beköszöntével. Két helyi fotós, Gátonyiné Csicskár Andrea és Bauer Péter alkotásait tekinthetjük meg december 7-étől a Rácz Aladár Közösségi Házban.

A kiállítást Marsalkó Péter fotóművész nyitja meg december 7-én 17 órakor a pécsi közösségi házban. Az eseményt vers, gitár- és pánsípmuzsika kíséri.

Néhány szó a pécsi alkotókról és a kiállításon bemutatott témáikról:

Gátonyiné Csicskár Andrea fényképész évek óta a Szivárvány Fotóklub tagja, műveit számos kiállításon megcsodálhatta közönség, ahogy ezt majd a legújabb tárlaton is megfigyelhetjük, kedvenc témája a természet, a város, illetve a portrék.

(Nyári fotópályázatunkra ő küldte a legtöbb fotót, műveit akkor egy galériában is megmutattuk a többi remek pécsi fotó mellett, íme.)

Bauer Péter a természet-, portré-, épület- és tájképfotózás szerelmese, egyébként virágkötőként autodidakta módon sajátította el a fényképezés alapjait. A művésznek saját önálló kiállítása is volt már a Balokány Pepita közösségi térben, illetve csoportos kiállításokon is megmutatja alkotásait.

A kiállításon természetesen Pécs lesz a középpontban!

Íme az esemény plakátja:

Ez az időszak úgy tűnik a fotózás rajongóinak szól: nemrég számoltunk be arról, hogy november végén két másik fényképkiállítás is megnyílott a városban, a Szivárvány Fotóklub őszi témájú képeit a PKK Apáczai Művelődési Ház galériájában lehet megtekinteni, a Mecseki Fotóklub tárlata pedig január 10-ig tekinthető meg a Civil Közösségek Háza Halász Rezső Galériájában.

Hirdetés