10 C
Pécs
péntek, április 19, 2024
KezdőlapArtPécs kedvenc zenekara is az otthonmaradásra buzdít

Pécs kedvenc zenekara is az otthonmaradásra buzdít

Otthonmaradásra buzdítva az embereket Bartók Béla Concertójából játszanak részletet a pécsi Pannon Filharmonikusok (PFZ) muzsikusai – tájékoztatta az együttes kedden az MTI-t.

Mint azt közleményükben írták, a zenekar YouTube-csatornáján elérhető videókon a Szép vagy, gyönyörű vagy Magyarország című, különböző hangszereken életre keltett dallammal öt zenész és egy magánénekes arra hívja fel a figyelmet az otthonmaradásra.

A PFZ közleményében emlékeztetett arra, hogy a művészek és a zenekari menedzsment is otthoni munkavégzés keretében dolgozik.

A zenészek lehetőségeik szerint lakásukon, igény esetén a Kodály Központban elszeparáltan végzik a felkészülést, gyakorlást, az együttes pedig online, különböző fórumokon igyekszik közönségével tartani a kapcsolatot – emelték ki a közleményben.

Kitértek arra, hogy a komolyzene magas szintű elsajátítása, gyakorlása fegyelemre tanít, s ezt a fegyelmezettséget is jelzi, hogy a hetvenhét gyermeket nevelő, csaknem száznegyven fős munkavállalói közösség és családjaik körében eddig nem fordult elő koronavírusos megbetegedés.

Íme a felvételek:

Az alábbi felvételen Tuzson Tamás, a Pannon Filharmonikusok brácsaművésze és a magánénekes Szente Melinda üzenetét hallják.

Alább Varga Ferenc, a Pannon Filharmonikusok kürtművésze üzen.

Harmadikként Codeluppi-Szabó Gabriella, a PFZ fuvolaművészének üzenetét hallják.

Herpay Ágnes fagottművész is eljátszotta a csodálatos dallamot:

Pétersz Árpád kürtművész így üzent:

A videósorozatban most utolsóként Kugyelka Zsolt, a Pannon Filharmonikusok ütőhangszeres művészének üzenetét hallhatjuk:

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő