Pécs nyitva: irány a város alatti mélység!

Izgalmas időutazásra invitálják az érdeklődőket a pécsi belvárosba, de nem akárhogyan: most idegenvezető kíséretében ismerhetjük meg a föld alatti ókeresztény sírkamrákat és a Pezsgőház alatti pincelabirintust.

A „Pécs NYITVA!” kampány keretében most egy szuper lehetőség vár nem csak az ide látogató turistákra, hanem azokra a pécsiekre is, akik szeretnék jobban megismerni városunkat.

A nem mindennapi túrán az érdeklődők idegenvezető kíséretében bejárhatják és megcsodálhatják az UNESCO világörökségi listáján szereplő ókeresztény temetőegyüttest, a Cella Septichora 1600 éves építészeti és falfestészeti kincseit.

Ismerjük meg Pécs régmúltját a Cella Septichorában

A túra második fele az ötszintes Littke Palace Pezsgőpincéjében folytatódik, ahol a vendégek a Pezsgőházzal és a történelmi hangulatot idéző pincelabirintussal, valamint a hagyományos pezsgőkészítési eljárásokkal is megismerkedhetnek.

Íme a pécsi belváros alatt húzódó pincelabirintus

A pécsi pince egy szakaszán pedig izgalmas zseblámpás túrán vehetnek részt, és egy korábban pezsgőtároláshoz használt különleges helyiségbe is bemászhatnak a vállalkozó kedvű érdeklődők.

A kétórás túra minden szombaton 11 órakor kezdődik, találkozó és jegyvásárlás a Cella Septichora Látogatóközpontban (Szent István tér).

A rendhagyó pécsi kampányról korábban itt és itt írtunk.

További részletekért kattints ide.

Hirdetés