Pécsett „A kék bolygó vándora”

A DDNP Tettye Oktatási Központban szeptember 27-én, kedden délután hat órakor „A kék bolygó vándora – Beszélgetés dr. Juhász Árpád geológussal” elnevezésű program várja az érdeklődőket.

hirdetés

A pécsi születésű, hazák legnagyobb geológusaként ismert Juhász Árpád főként legutóbb megjelent, „A kék bolygó vándora” című könyvéről, annak tartalmáról és keletkezéséről fog beszélni.

„Személyes élményeim közé csomagolom a tudományos ismeretet” –mondta el munkatársunknak a szakember. – „Szeretném megosztani a leendő közönséggel, mi mindent láttam és hallottam a nagyvilágban.” A kötetben a legfontosabb élmények és eredmények, kilencvenkilenc ország tapasztalata kapott helyet.

A délután folyamán a szervezők szeretettel várnak mindenkit, aki érdeklődik a világutazás, a természeti értékek, illetve az azok megőrzéséért folytatott küzdelem iránt. „Alapvetően könnyen alkalmazkodom a jelenlévők korosztályához, illetve igényeihez” – tette hozzá Juhász Árpád.

A Budapesten élő szakember korábban gyakori vendég volt Pécsett. „Régen sokszor tartottam előadást a Természettudományi Karon. Mostanában kevesebb alkalommal jutok el Pécsre, de többször szeretnék.”

Czimermann Zsuzsanna írása.