Pécsett is szólt a térzene

Elindult a Térzene Program, ami az ország több pontján viszi utcára a klasszikus zenét. Az országos programsorozat október 1-jén, a zene világnapján indult el azzal a céllal, hogy valamennyi 5000 fő feletti településen felcsendüljön a zene parkokban, zenei pavilonokban és köztereken, elérve a társadalom minél szélesebb rétegeit. Pécsett a Széchenyi téren zenéltek. 

Klasszikus zenével töltötték meg a pécsi Széchenyi teret szombaton, fúvósok adtak koncertet.
– A program célja, hogy minél több ember találkozzon a klasszikus zenével. Ahogy a pécsi Zeneszüret Fesztiválon, azok is, akik az utcákon sétálnak, hallják a muzsikát – mondta Szamosi Szabolcs, a Filharmónia Magyarország ügyvezető igazgatója.
Az országos programsorozat október elsején, a zene világnapján indult, és minden 5000 fő feletti várost érint.
– Kicsit a békebeli időszakot idézi a program: annak idején a korzón a zenészek, rézfúvósok a sétáló közönség számára zenéltek, de ennél azért jóval többről van szó. Célja, hogy a klasszikus zenét is megszerettesse – mondta Páva Zsolt, Pécs polgármestere.
A programsorozat nyitóhétvégéjén Pécs mellett Dunaújvárosban, Salgótarjánban, Pásztón, Nagykanizsán, Szombathelyen és Budapesten tartottak szabadtéri koncerteket. A program részeként a hazai zeneművészeti szervezetek éves szinten 5030 hangversenyt szerveznek majd a hagyományos programok mellett, ebből 2224 köztéri, 556 egyházi és 2250 ifjúsági koncert megvalósítására törekszik a programot elindító Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkársága.

Hirdetés