A Pécsi Balett Oroszországban turnézott

Október 25-én még a Pécsi Nemzeti Színházban adták elő legújabb balettjüket, a Rómeó és Júliát, éjjel pedig útra kelt a Pécsi Balett társulata, hogy október 26. és november 2. között Oroszország négy városában mutassák be Carmen történetét. Szentpétervár, Ufa, Cseljabinszk és Jekatyerinburg közönsége mindenütt hangos ovációval jutalmazta a Vincze Balázs művészeti vezető által koreografált darabot.

„Hatalmas élmény, hogy Carmen című balettünk már három kontinensen járt, és Mexikótól Izraelen át Oroszországig, a közönség mindenhol ugyanolyan lelkesedéssel fogadta! Oroszországban a balett nagy népszerűségnek örvend, így különösen megtisztelő, hogy minden állomáson hangos sikert arattunk, és állva tapsolták meg a táncművészeket a nézők! Gyönyörű és óriási színházakban léptünk fel, Jekatyerinburgban kétezren voltak” – mondta el Vincze Balázs.

Nagy sikert arattak!

Az együttes összesen közel 8000 km-t utazott, a magyarországi tavaszból indulva, a kemény orosz télben. Az előadások mellett volt lehetőség egy kis városnézésre is, így többek között Szentpéterváron például a Vaganova Balettakadémiára, Ufában pedig a XX. század egyik legmeghatározóbb balettművésze, a Rudolf Nureyev életét bemutató kiállításra is ellátogathattak.

Ez idő alatt a Zsolnay Kulturális Negyedben a társulat balett-termében sem állt le a munka, hiszen megkezdődtek a Diótörő próbái az új gyermekszereplőkkel, akiket már tapasztalt társaik egészítenek ki. Az új szereposztással – a Pécsi Nemzeti Színházzal koprodukcióban – színpadra kerülő balett a Pécsi Nemzeti Színházban december 20. és 26. között hét alkalommal lesz látható.

Hiszen karácsony nem telhet el Diótörő nélkül, és ezt legalább egyszer látni kell!

hirdetés
Uránia Mozi
Hirdetés