13 C
Pécs
szombat, április 20, 2024
KezdőlapHírzónaPécsi előadást is műsorra tűznek az aradi színházi évadban

Pécsi előadást is műsorra tűznek az aradi színházi évadban

Rendhagyó színházi évadnyitó keretében Esterházy Péter lesz hétfőn este az Aradi Kamaraszínház vendége: az író nyitja meg az új évadot, amelyben több magyarországi társulat és produkció is vendégeskedik.

A fiatal magántársulat hétfői rendezvényén a Kossuth-díjas íróval Nótáros Lajos beszélget. Fellép a Cosmin Puican vezette Transylvanian Quartet, valamint Harsányi Attila, az Aradi Kamaraszínház művésze – olvasható az intézménynek az MTI bukaresti irodájához eljuttatott közleményében.

Az Aradi Kamaraszínház a 2011/2012-es évadában Aradon is műsorra tűzi a már a szegedi Thealter Fesztiválon bemutatott, a MASZK Egyesülettel koprodukcióban készült Kvartett című Heiner Müller darabot, amelyet Balog József rendezett. Emellett színpadra állítják Visky András Megöltem az anyámat című darabját Bacskó Tündével és Harsányi Attilával a főszerepben, valamint Jevgenyij Griskovec Hogyan ettem kutyát című monodrámáját.

A színház műsoron tartja több nagysikerű korábbi produkcióját, így a közönség megtekintheti a Rudolf Hess tízparancsolata, a Lovak az ablakban, a Különjárat, a Rejtőzködők, a Liselotte és a Május, a Virágot Algernonnak, illetve a Gyerekességek című darabot.

Az évad során számos produkció és társulat érkezik Aradra, egyebek között a Karinthy Színház két előadással, a Maladype Színház, a Vaskakas Bábszínház, a pécsi Horvát Színház, és a nézők találkozhatnak a Kaláka együttessel, Koltai Róberttel és a Bagi-Nacsa humorista párossal is.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő