4 C
Pécs
csütörtök, április 25, 2024
KezdőlapKultZónaPécsi randevú – Operagála

Pécsi randevú – Operagála

Meginvitálunk egy hangulatos pécsi randevúra egy csillagfényes novemberi estén! A világhírű tenor, Plácido Domingo 1993-ban indította útjára az Operalia nemzetközi énekversenyt, melynek két győztese, Elsa Dreisig és Stefan Pop lép a közönség elé a világ legnépszerűbb operaslágereivel.

Mindenki

A Pécsi randevú című Operagálát november 13-án rendezik meg a Kodály Központban. Elsa Dreisig francia-dán származású szopránénekes, az idei, mexikói Operalia első helyezettjeként érkezik Pécsre. A másik szólista, a Besztercén született Stefan Pop tenorista 2010-ben Olaszországban lett győztes és közönségdíjas. Az est vendége a Magyar Állami Operaház Liszt-díjas mezzoszopránja, Wiedemann Bernadett, akihez csatlakozik Kiss Alexandra pécsi trombitaművész és Mesterházy Gyula színművész. A karmester Israel Gursky, aki 2009 óta számos alkalommal vezényelte Plácido Domingo koncertjeit Európában, Észak-Amerikában és Ázsiában.

[su_box title=”…” style=”glass” box_color=”#f5263b” title_color=”#0c0b0b”]Plácido Domingo szoros kapcsolatot ápol Péccsel: az Európa Kulturális Fővárosa programsorozat fővédnökeként kétszer adott teltházas koncertet a megyeszékhelyen, s 2009-ben Budapesten és Pécsett rendezett Operalia fordulóit és a döntőt követő gálahangversenyt. A művészt idén februárban a Pécsi Tudományegyetem díszdoktorává avatta az intézmény rektora és szenátusa.[/su_box]

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő