8 C
Pécs
szerda, április 24, 2024
KezdőlapHírzónaPécsi siker Normandiában

Pécsi siker Normandiában

Hangos siker övezte a Pannon Filharmonikusok 2013. november 25-i koncertjét a VII. Őszi Normandiai Fesztiválon, Rouen városában.


A Théâtre Charles Dullinban adott hangversenyen a zenekar Wagner Trisztán és Izolda című operájának Henk de Vlieger által áthangszerelt zenekari keresztmetszete mellett a Bartók Béla A kékszakállú herceg várát játszotta, amit a közönség hatalmas ovációval fogadott, köztük sokan állva tapsoltak vagy a nemzetközi szinten jól ismert „bravo” bekiáltással fejezték ki tetszésüket.

A koncerteken a Pannon Filharmonikusok Daniel Kawka vezényletével, illetve Cser Krisztián és Miksch Adrienn közreműködésével lép színpadra. A zenekar következő koncertjét november 26-án este adja a normandiai városban.

A fesztivál idén „Masculin/Féminin” címmel kortárs és történelmi témájú művek feldolgozásával, más és más művészeti ágak – színház, zene, tánc – nyelvezetét segítségül hívva a férfiasság és a nőiség kérdéséről szól.

A fesztivált követően a zenekar a normandiai koncertek műsorából ízelítőt ad pécsi közönségének is november 29-én, 19 órakor a Kodály Központban, Zenekari szenvedély című koncertjén.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő