10 C
Pécs
péntek, április 19, 2024
KezdőlapKoncertPécsre érkezik Donato Renzetti, az olasz maestro!

Pécsre érkezik Donato Renzetti, az olasz maestro!

Donato Renzetti világszerte ma az egyik legelismertebb olasz dirigens. Hosszú pályafutása alatt a világ legjobb zenekarait vezényelte, legendás szólistákkal koncertezett a legpatinásabb hangversenytermekben. Az olasz maestro április 21-én Pécsre érkezik!

„Tudod te, mi a zene? Isten parányi emlékeztetője az embernek, hogy nem az ember az egyetlen csoda ebben az univerzumban. A zene harmonikus kapcsolat minden élőlény között, még a csillagok között is.”

August Rush lélekig ható gondolatával invitáljuk a zeneértő közönséget az Alba Regia Szimfonikus Zenekar pécsi koncertjére, hiszen már sokszor bizonyították, hogy a legmagasabb szinten képesek tolmácsolni kiváló zeneszerzők műveit. Most Pécs a következő zenei vár, melyet a világhírű olasz mesterrel, Donato Renzettivel indulnak meghódítani és hitet tenni a klasszikus muzsika örökléte mellett.

Műsor:
– Rossini: Tell Vilmos – nyitány
– Bartók: Táncszvit
– Respighi: Tre Corali di Johann Sebastian Bach
– Respighi: Róma fenyői

Donato Renzetti világszerte ma az egyik legelismertebb olasz dirigens. Hosszú pályafutása alatt a világ legjobb zenekarait vezényelte, legendás szólistákkal koncertezett a legpatinásabb hangversenytermekben, operaházakban, beleértve a milánói Scalát, a New York-i Metropolitant, a Buenos Aires-i Teatro Colónt, a Carnegie Hallt, a Veronai Arénát, a Chicagói Lyric Operát is.

Az olasz mester kivételes érzékenysége és elkötelezettsége most Pécsett, a Kodály Központban fogja elvarázsolni a klasszikus muzsika szerelmeseit április 21-én, 19 órától.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő