Pécsre látogat a Debreceni Virágkarnevál

Virágkocsikkal, kézműves vásárral és fotókiállítással mutatkozik be a Debreceni Virágkarnevál augusztus 6. és 8. között Pécsett. Átszelve az országot augusztus 6-án érkezik a két virágkocsi Pécs városába, hogy ízelítőt adjon a virágkarneváli hangulatból.

Az érdeklődőket népi kismesterségek bemutatója és vásár szórakoztatja, de megtekinthetik a Debreceni Virágkarnevál történetét felelevenítő fotókiállítást is Hogy is volt címmel. A virágkocsikat debreceni együttesek, a Valcer Táncstúdió, a Sonus Ütőegyüttes, a Lux együttes, a Debreceni Népi Együttes és a Bürkös Zenekar kísérik.

Idén a Szent Koronát és a Gyevi bírót ábrázoló virágból készült alkotásokat már Egerben is láthatta a közönség – emlékeztetett Kósa Lajos, Debrecen polgármestere hétfőn a sajtó képviselőinek tartott tájékoztatón Budapesten. Hozzátette: a Debreceni Virágkarnevál augusztus 16. és 21. között várja a látogatókat, tűzijátékot is terveznek, amelynek költsége jóval szerényebb, mint a fővárosié, de látványban nem marad el attól.

Mivel Debrecen is kulturális fellegvár, igen lényeges, hogy bemutatkozzon Pécsett – mondta Szalay Tamás, a Pécs 2010 Kht. kulturális igazgatója. A virágkarnevál, vagy a Debrecenből a pécsi Déri Múzeumba került Munkácsy-trilógia mind “emelik a pécsi programok fényét”. A trilógiát eddig több mint 25 ezren nézték meg – hangsúlyozta.

Idén 16 virágkocsit láthat a közönség, új résztvevő egyebek mellett Balatonfüred – közölte Makray Balázs, a debreceni Főnix Rendezvényszervező Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Hirdetés

Comments are closed.