13 C
Pécs
péntek, április 19, 2024
KezdőlapAjánljukPénteken bárki boncolhat Pécsett!

Pénteken bárki boncolhat Pécsett!

Pécsett már hagyománnyá vált, hogy szeptember utolsó hétvégéjén Kutatók Éjszakáját szerveznek a Pécsi Tudományegyetemen. Idén szeptember 28-án nyílnak meg azok a helyek, amelyek szinte elérhetetlenek azok számára, akik nem tudományos területen tevékenykednek. Immár tizenegyedik alkalommal szervezik meg, és minden eddiginél több programmal készülnek.

Olyan laboratóriumok is megnyílnak pénteken, ahová egyébként nem mindennap nyerhetnek betekintést a gyerekek. A Kutatók Éjszakáján azonban mindenki számára elérhetővé válik a tudomány.

Nyolc kar, tíz helyszín és 240 program Pécsett, a Kutatók Éjszakáján.

– Külön öröm, hogy pályázat révén van lehetőség arra, hogy középiskolás diákokat Pécsre hozzunk, így nincs olyan, aki ne csatlakozhatna idén ezekhez a programokhoz – mondta Szabó Gabriella, a Kutatók Éjszakájának koordinátora.

A PTE Szentágothai Kutatóközpontba is be lehet majd menni

Idén 11. alkalommal rendezik meg a Kutatók Éjszakáját, ami mára már hagyománnyá vált a Pécsi Tudományegyetem.

Évről évre növekszik részt vevő karok és ajánlott programok száma.

Idén 8 kar, több mint 10 helyszínen, összesen 240 programmal várja a gyerekeket és felnőtteket egyaránt. A legnépszerűbbek egyébként a látványos és meghökkentő előadások.

– Be lehet menni laborokba, akár boncoláshoz hasonló dolgokat csinálni, mikroszkóppal szívet vizsgálni és persze kémiai kísérletekben is aktívan részt venni – tette hozzá a koordinátor.

A Kutatók Éjszakájának célja nemcsak a szórakoztatás, hanem a felfedezések, találmányok, kitartó és kreatív tudósok eredményeinek megismertetése is. Másrészt pedig minél több fiatalt szeretnének meggyőzni arról, hogy érdemes a kutatói életpályát választani. A programokról bővebben a www.kutatokejszakaja.hu oldalon lehet tájékozódni.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő