5 C
Pécs
szombat, április 20, 2024
KezdőlapArtPénteken indul a „Save The Nick” névre keresztelt kiállítás és aukció

Pénteken indul a „Save The Nick” névre keresztelt kiállítás és aukció

A Nick Galéria ismerősen cseng a kortárs képzőművészeti szcénában. 7 évvel ezelőtt nyílt meg terében az első kiállítás, azóta töretlen dinamizmussal ad bemutatkozási lehetőséget hazai és nemzetközi alkotóművészeknek egyaránt.

A galéria 7 év alatt bebizonyította: mint élő, nagy térben mozgó minőség, érték, tartalom, szellemiség, indoklásra nem szorul. Viszont léte, mint mindennek, amit kreatív ember létrehoz, törékeny. Ezért tudatosítani és pozícionálni a jelenlegi mentális térképen nemcsak kulturális misszió, de felelősség is.

Ez a narratíva ihlette Szluka Balázs, meghatározó pécsi kortárs műgyűjtő és Pál Zoltán, Munkácsy díjas szobrászművész ötletét, a „Save the Nick” projekt néven futó, 60 tételt sűrítő aukciót. Festmények, fotók, grafikák, szobrok egyaránt szerepelnek a kínálatban. De nemcsak műfajában sokszínű az anyag, hanem 60 művész különböző generációs művészetfelfogását is egyben láttatja.

Izgalmas tételek sora reprezentálja a kortárs művészet sokszínűségét. Feltörekvő, fiatal és a már komoly reputációval bíró alkotók művei közt egészen biztos, hogy mindenki megtalálhatja gyűjteményének újabb, vagy akár első darabját. Nem mellesleg azzal az érzéssel, tudattal, hogy a pécsi kortárs kultúra egyik megkerülhetetlen terét, szellemiségét támogatja.

Kiállításmegnyitó: augusztus 28. péntek, 19.00

Aukció: szeptember 04. péntek, 19.00

A kiállítást megnyitja: Dr. Kovács L Gábor akadémikus.

Még több információ ITT.

Kiemelt képünk egy korábbi kiállításon készült. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő