Hirdetés

A pécsi Tanac Néptáncegyüttes már másodszor vesz részt a Fölszállott a páva című tévéműsorban, ahol városunkat és az egész megyét képviselik, nem csak a horvát nemzetiséget. A Döntők Döntőjére a műsorban a korábbi évadok alatt fellépett legjobb produkciókat hívták meg a szervezők, a pécsiek pedig köztük voltak, hiszen már 2012-ben is döntősök és rendkívül népszerűek voltak.

November 30-án 19:30-kor minden segítségre szüksége lesz a pécsi táncosoknak, hiszen a Döntők Döntőjén vesznek majd részt, amit a Duna Televízió élőben közvetít. A nemrég harmincadik jubileumát – közel ezer ember előtt, gálaműsort adva – ünneplő horvát nemzetiségi néptáncegyüttes abban a megtiszteltetésben részesült, hogy meghívták őket a korábban megrendezett évadok kedvencei között a megmérettetésre.

Nem csak a győzelem számít, de segítsünk nekik!

Szávai József, a Tanac művészeti vezetője elmondta, nekik elsősorban nem a győzelem számított korábban és ebben az évadban sem. Sokkal inkább a csapat összekovácsolása, illetve az, hogy a horvát népi táncok közül minél többet megismertethessenek az ország minden tévénézőjével. Emellett Pécset és Baranya megyét is képviselik, hiszen a régióból rajtuk kívül senki nem kapott meghívást a műsorba.

– Nemzetiségiként büszkék vagyunk a horvát származásunkra, de a hazánkra és a városunkra is. Pécs a mi otthonunk, a tánccsoport alakulása óta ide kötődik és valamennyi eredményünket Pécsnek is hozzuk – mondta.

A 30 éves jubileumot ünneplő Tanac
Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét