Pollack Expo ötödször – “Csodák márpedig vannak!”

Milyen érzés lebegni a föld felett? Milyen lehet mattot adni lebegő sakkfigurákkal? Mivel működik a hónapokig pörgő lendkerék? Ezekre a kérdésekre is választ ad a Pécsi Tudományegyetem Pollack Mihály Műszaki Kar által megrendezendő Pollack Expo.

Dél-Dunántúl legnagyobb szakkiállításán ebben az évben is ipari cégek, kamarák, egyéni vállalkozók, egyetemi oktatók és hallgatók találkoznak, megosztva egymással legújabb kutatásaikat, bemutatva a legkorszerűbb ipari eljárásokat.

A 2011. február 24-25-én megrendezésre kerülő börze plenáris ülésének előadásai a környezetünkben található és a fizika törvényeire épülő apró csodákkal foglalkozik, mint a szupravezetés, vagy mint a virtuális térben történő épületgépészeti tervezés. Bár a szupravezetés, mint fizikai eljárás a nagyközönség számára kevéssé ismert, a szakkiállításon látható interaktív példák mindenki számára érthető formában mutatják be a felhasználás lényegét. A résztvevők kipróbálhatják, hogyan lehet lebegő sakkal játszani és megtekinthetik, hogy milyen elvvel működik a Japánban már alkalmazott lebegő vonat (MAGLEV vonat), amely 500 kilométeres óránkénti sebességgel közlekedik.

Az idei Pollack Expon először, környezetvédelmi kiállítók is megjelennek és a legfontosabb környezetvédelmi feladatokról szólnak a szekció előadásai. Az építő-építész, gépész, környezetvédelmi és villamos szakmai előadásokra való regisztrációval kamarai kreditpontokat szerezhetnek a megyéből és a régióból érkező mérnökök.

A szakkiállítás a műszaki újdonságok iránt fogékony látogatók érdeklődésére is számít. A Pollack Expo valamennyi szakmai előadása és a teljes kiállítótér ingyenesen látogatható, a rendezvény részletes programja a www.pollackexpo.hu weblapon olvasható és letölthető.

Forrás: PTE

hirdetés
Uránia Mozi

Hirdetés

Comments are closed.