8 C
Pécs
szombat, április 20, 2024
KezdőlapHírzónaPollackosok Junior Prima Díja

Pollackosok Junior Prima Díja

A Művészetek Palotájában tíz fiatal vehette át a Junior Prima Díjat építészet és építőművészet kategóriában a napokban, köztük Csizmadi Péter DLA a PTE PMMIK Breuer Marcell Doktori Iskola végzett és László Zsolt a Doktori Iskola jelenlegi hallgatója.

Negyedik alkalommal adták át a 2007-ben létrehozott Junior Prima Díj Magyar Építészet és Építőművészet kategóriájának díjait. A 7000 euróval járó elismeréseket Török Árpád, a TriGranit Fejlesztési Zrt. vezérigazgatója nyújtotta át.

A Junior Prima Díj 2007-es létrehozása igazi újdonságot jelentett azzal, hogy megteremtette a fiatal, ígéretes tehetségek méltó elismerésének lehetőségét. Olyan hagyományokat követ, olyan intézményt hozott létre, amelyre az egész társadalom megbecsüléssel tekint. Valamennyiünk felelőssége, hogy esélyt teremtsünk a junioroknak, lehetőséget kínáljunk számukra szeniorrá válásukhoz. Ez olyan kihívás és lehetőség egyben, amelyben a TriGranit Zrt. részt kíván vállalni.

„Örömmel és büszkeséggel csatlakoztunk a Prima Primissima Alapítványhoz a Junior Prima Díj társalapítójaként, ahol a Magyar Építészet és Építőművészet kategória támogatása mellett döntöttünk. Mindennapi munkánk során tapasztaljuk, hogy milyen fontos természetes és épített környezetünk tervszerű és felelős kialakítása, fejlesztése. Felelősséggel tartozunk a jelen és a jövő generációjáért. Természetes tehát, hogy támogassuk szakmai fejlődésüket, hozzájáruljunk a tehetséges fiatalok pályájának sikeréhez. A ma építészei a jövő lakókörnyezetének meghatározói, kialakítói” – hangsúlyozta Török Árpád.

Az építészképzéssel foglalkozó felsőoktatási intézmények 22 fiatalt javasoltak a Díjra. A Simon Bayley vezette zsűri (Finta József építész, Zoboki Gábor építész, Kálmán Ernő elnök, Magyar Építőművészek Szövetsége, Noll Tamás elnök, Magyar Építész Kamara) közülük választotta ki a 10 díjazottat.

A Junior Prima Díj építészet, építőművészet kategória 2011-es díjait Antal Gabriella, Csizmadi Péter DLA, Csízy László, Gutai Mátyás PhD, Holczer Veronika, Katona András, Koncz Zoltán, László Zsolt, Mónus Noémi, Mózes Ádám vette át.

A TriGranit Európa egyik legnagyobb ingatlanbefektetési, -fejlesztési és -üzemeltetési vállalata, amely Közép-Kelet-Európa 7 országában van jelen. A TriGranit Fejlesztési Zrt. több mint 2 milliárd euró értékben fejlesztett projekteket és további 4 milliárd euró – többnyire vegyes hasznosítású – fejlesztés megvalósítását tervezi az elkövetkező években.

Forrás: PTE/Magyar Építész Kamara

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő