13 C
Pécs
péntek, április 19, 2024
KezdőlapAjánljukPOSzT: a pénteki nap is színes lesz!

POSzT: a pénteki nap is színes lesz!

Pécs belvárosában nehéz elmenni mostanság úgy, hogy az ember ne látna egy-egy híres magyar színészt az utcán. A POSzT továbbra sem csügged, de a vége felé közeledik, ezért érdemes kihasználni az utolsó napokat! A pénteki nap sem szenved hiányt programokból, lehet közülük válogatni bőséggel. 

A Művészetek és Irodalom Házában szakmai beszélgetéssel kezdődik a nap, Lévai Balázs a „Részegek” művészeivel társalog délelőtt tizenegy órától.

A Ziggurat Project „lélekvesztő” és „Abyss – Duett asztalra és egy székre” táncelőadása délután három órától a belvárosban esedékes.

Délután háromtól kezdődnek a közönségtalálkozók, a sort Molnár Piroska, a Nemzet Színésze címmel kitüntetett Kossuth-díjas és Jászai Mari-díjas magyar színésznő nyitja a Színház tér Pódiumszínpadon, majd egy órával később Szente Vajk magyar színész, rendező, drámaíró, műsorvezető folytatja ugyanitt, öt órától pedig a Fesztiválszalonban (Corso Étterem) Fehér Tibor Jászai Mari-díjas magyar színésszel lehet találkozni.

A Bóbita Bábszínház óriásbábosai szintén felvonulnak a belvárosban, ők délután fél 6 és fél 7 között járják végig a Szent István tér – Széchenyi tér – Színház tér útvonalat, hogy az aznapi versenyelőadást egy záró produkcióval harangozzák be a Pécsi Nemzeti Színház előtt.

A Csorba Győző Könyvtár ugyanúgy három helyszínen, több programmal várja a könyvek szerelmeseit, a Szent István téri KönyvTerasz helyszínén pécsi szerzőkkel is találkozhatnak az olvasók.

További információk itt találhatóak.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő