POSZT: közönségzsűri kerestetik!

A 2011. június 9-18. között rendezendő XI. Pécsi Országos Színházi Találkozó közönségzsűrijébe várják a színházbarátok jelentkezését. Immár hagyomány, hogy a színházi világnaphoz kapcsolódóan zajlik a nevezés.

Idén azok esélyesek, akik a Pécsi Nemzeti Színház március 25-én 19 órakor kezdődő, Gettó című előadására váltanak jegyet, s a szünetben bedobják nevezési lapjukat a teátrum előcsarnokában található ládába.

Felelősségteljes döntést igényel a jelentkezés, hisz a közönségzsűri tagjának vállalnia kell, hogy a POSZT versenyprogramjának valamennyi előadását megnézi.

Ezúttal 15 produkcióról van szó, melyeket Szilágyi Lenke fotóművész, Vekerdy Tamás pszichológus és Urbán Balázs színikritikus 160 előadás megtekintése után tartott érdemesnek arra, hogy a legjobbak között szerepeljen a hazai színházi élet legrangosabb seregszemléjén.

Pécsi produkció, a Mohácsi János rendezte Parasztopera is köztük van. Emellett egy egri, két debreceni, kilenc budapesti teátrum, a Színház- és Filmművészeti Egyetem, valamint a Sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház és a Kolozsvári Állami Magyar Színház verseng majd a díjakért. (A teljes program megtalálható itt!)

A közönségzsűri tagjait március 31-én, a XI. POSZT sajtótájékoztatója után sorsolják ki városunk elöljárói és a jelenlévő színházi szakemberek.

hirdetés
Uránia Mozi

Hirdetés