8 C
Pécs
csütörtök, április 18, 2024
KezdőlapHírzónaPOSZT: látványos bemutatóval emlékeznek a kaszkadőrre

POSZT: látványos bemutatóval emlékeznek a kaszkadőrre

Kaszkadőrök és artisták látványos bemutatójával emlékeznek a márciusban elhunyt Pintér Tamásra, közismert nevén Oroszlánra a Pécsi Országos Színházi Találkozón (POSZT).

Pénteken délután fél négytől Cirkuszmisszió – Cirkuszi Játszóház címmel indul az országos színházi találkozón a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskola és Szakiskola és a Magyar Teátrumi Társaság közös programja. Ennek részeként hagyományteremtő szándékkal Pintér Tamásra emlékezve Oroszlán Napot is tartanak – tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

Az idén tavasszal elhunyt kaszkadőr, akciórendező, öttusaedző, a Magyar Kaszkadőr Szövetség elnöke színészgenerációk mozgás- és kaszkadőrmestere volt. Mintegy négyszáz filmben működött közre és negyven évig tanított a főiskolán.

A Magyar Kaszkadőr Akadémia – amelyet Oroszlán alapított – és az artistaképző szakközépiskola tanulói fél öttől rá emlékeznek látványos bemutatókkal a pécsi Színház téren. A Baross Imre Artistaképző Szakközépiskola és Szakiskola az ország egyetlen artista és cirkuszművészetet oktató intézménye.

Az itt végzett fiatalok rendszerint külföldi cirkuszokban kezdik el pályájukat, és rangos nemzetközi fesztiválok díjnyerteseiként öregbítik a hazai artistaművészet hírnevét.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő