10 C
Pécs
péntek, április 19, 2024
KezdőlapHírzónaPOSZT: nagy siker volt a Táncoló Egyetem

POSZT: nagy siker volt a Táncoló Egyetem

A PTE Táncoló Egyetem szervezésében került megrendezésre „A tánc napja” elnevezésű program a Pécsi Országos Színházi Találkozó részeként múlt pénteken Pécsett, a Kossuth téren.

A délutánt táncoló szobrok nyitották meg, majd egyetemi tánccsoportok, táncosok mutatkoztak be: a PTE Baranya Táncegyüttes, a PTE ETK Fonti 5 tánccsoport, a PTE Táncoló Egyetem és a PTE Universitas Táncegyüttes.

Az utolsó produkcióba „váratlanul” a nézők is bekapcsolódtak és táncra perdültek, hiszen egy előre megszervezett „flash mob” (tömegmegmozdulás) részesei lehettek a helyszínen lévők. A mintegy 150 résztvevő Michael Jackson számaira adta elő az előre begyakorolt koreográfiát, hatalmas sikerrel.

A flash mob-ban közreműködtek: az Árpád Fejedelem Gimnázium és Általános Iskola, a Budai-Városkapu Iskolaközpont, a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziuma, a Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakközépiskola, a PTE Babits Mihály Gyakorló Gimnázium és Szakközépiskola, a PTE Deák Ferenc Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola diákjai, a PTE ETK Fonti 5 tánccsoport, a PTE Táncoló Egyetem, a PTE hallgatói, a T-Dance Tánc Sport Egyesület, valamint lelkes pécsi tánckedvelők.

Az estet salsa bemutató és táncház zárta, a Club Cubano vezetésével.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő