POSzT: nincs megállás kedden sem!

Dübörög a POSzT, jobbnál jobb események várják a résztvevőket nap mint nap, közönségtalálkozókra és szakmai beszélgetésekre is sor kerül, de a könyvmolyok szerelmesei sem fognak unatkozni. Íme a hatodik napi, keddi ajánlat!

Eszenyi Enikő Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színésznő délután háromtól a Színház tér Pódiumszínpadon, Szűcs Nelli Jászai Mari-díjas magyar színművésznő és Trill Zsolt szintén Jászai Mari-díjas magyar színművész a Fesztiválszalonban délután négytől, valamint öt órától ifj. Vidnyánszky Attila, színművész és rendező és Vecsei H. Miklós Junior Prima-díjas magyar színész tart közönségtalálkozót.

Szakmai beszélgetések is lesznek, így a III. Richárdról a Művészetek és Irodalom Házában délelőtt tizenegy órától Lévai Balázs műsorvezetésével, déltől pedig a Kivilágosról beszélgetnek szintén az ő irányításával.

A Bóbita Bábszínház óriásbábosai minden nap felvonultak a belvárosban. Első nap már a gálán, a Sétaéren találkozhattak a látogatók a színpompás, négy méter magas figurákkal, melyek ezután minden nap délután fél 6 és fél 7 között járják végig a Szent István tér – Széchenyi tér – Színház tér útvonalat, hogy az aznapi versenyelőadást egy záró produkcióval harangozzák be a Pécsi Nemzeti Színház előtt.

A Csorba Győző Könyvtár több programmal, három helyszínen várja a könyvek szerelmeseit. A programsorozat egyik helyszíne a Szent István téri KönyvTerasz, ahol pécsi szerzőkkel találkozhatnak az olvasók, illetve a téren gyerekprogramok várják a legfiatalabbakat. A Belvárosi Fiókkönyvtár (Király utca 9.) előtt könyvkiadók, könyvesboltok várják majd az olvasókat a Könyvhétre megjelent legújabb könyvekkel, illetve a Retro Könyvvásár is kinyit – szokás szerint – a Belvárosi Fiókkönyvtár udvarában.

Nyílt fórum és plakátkiállítás is megtekinthető, előbbin például Závada Pál is megszólal, utóbbi a POSzT minden napján megtalálható a Széchenyi téren.

További információk itt találhatóak.

 

 

hirdetés
Uránia Mozi

Hirdetés