8 C
Pécs
csütörtök, április 25, 2024
KezdőlapKultZónaProgramok egész nap: 30 éves a pécsi néprajz szak

Programok egész nap: 30 éves a pécsi néprajz szak

Éppen 30 éve, az 1991/92-es tanévben indult meg a Pécsi Tudományegyetemen a néprajz szakos oktatás. A jubileum alkalmából tudományos konferenciával, kiállítással, remek programokkal várják a pécsieket több helyszínen.

Íme a Janus Pannonius Múzeum programajánlója!

A „Pécsi néprajz 30” című konferencián a három tudományterületet – „anyagi kultúra” kutatása, folklorisztika, kulturális antropológia – reprezentáló tanszék izgalmas kutatásait ismertetik a szakemberek az érdeklődő pécsieknek. A programra október 8-án 11.30-tól kerül sor a Magyar Tudományos Akadémia PAB Székházában (Jurisics Miklós u. 44.).

Október 9-én, szombaton 16 órakor nyílik meg a JPM Néprajzi Osztályán (Rákóczi út 15.) egy kiállítás, amelyen a tanszéken végzett, és azóta a képzőművészetben karriert befutott hallgatók – Agócs Írisz grafikus, illusztrátor, Csille Márta nemezművész, Gebauer Hanga fotográfus, Koczián Zoltán fotográfus, Varga Judit restaurátor – művei tekinthetők meg a 30 éves pécsi néprajz szakos oktatás tiszteletére.

A megnyitót 18 órakor koncert követi a Reggeliben (Király u. 23–25.), ahol egykori tanszéki hallgatók lépnek fel: Csajkás Júlia és a Rokokó Rosé, Hajba Gergő, dr. Daydreamer PhD, Kurucz Réka népdalénekes, Nemes-Horváth Orsolya operaénekes.

A találkozó közös beszélgetéssel zárul.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő