Rajzfilmtől a drámáig – heti filmajánló

Csütörtöktől jövő hét szerdáig a Micimackó, Az ördög városa, valamint a „Nader és Simin – Egy elválás története” közül válogathat az Uránia Filmszínház közönsége.

hirdetés

Micimackó (amerikai animációs film, vetítések kezdete: délután fél öt):
A Százholdas Pagony lakói visszatértek a mozivászonra – a film a felnőtt nézők számára kellemes nosztalgiát teremt, a mai gyerekeknek szórakoztató, tanulságos történetekkel szolgál. A hagyományos megjelenítési mód és szövegkörnyezet kitűnik a mai modernizált mesék közül, s ezzel nemzetközileg is elnyerte a kritikusok és a nézők tetszését.

Az ördög városa (szerb filmszatíra, vetítések kezdete: délután hat óra):
A kétéves alkotás a szerb mindennapok szatírája. Egy fiatal lány álma a teniszezésről, egy gazdag fiú szerelmi bánata, a megcsömörlött taxisofőr és még sokan mások – a szereplők és a történetek összetalálkoznak Belgrád utcáin. A szálak összefonódása egy kifigurázott, realitással erősen fűszerezett képet nyújt a nézők számára Belgrádról és lakóiról.

Nader és Simin – Egy elválás története (iráni filmdráma, vetítések kezdete: este fél nyolc)
Az iráni családi dráma az idei Berlini Filmfesztivál legsikeresebb versenyműve volt, négy díjat szerzett az alkotóknak: többek között a rendező Asqhar Farhadi megkapta az Arany Medve-díjat és az Ökumenikus Zsűri díját is. A film egy széteső család, egy per és a szereplők önmagukkal való szembesülésének keveréke.

Czimermann Zsuzsanna írása.