3 C
Pécs
csütörtök, április 25, 2024
KezdőlapAjánljukRemek a pécsi kínálat az utolsó nyári napokra

Remek a pécsi kínálat az utolsó nyári napokra

Közeledik az iskolakezdés, de Pécsen még lehet előtte egy nagyot sóhajtani, hiszen jobbnál jobb programokat tekinthetünk meg szerte a városban, és a mozik is széles kínálattal várják az érdeklődőket.

Pénteken az állatoké a főszerep az állatkertek éjszakáján, ahol óriás társasjátéktól kezdve a bátorságpróbán keresztül a csillagászatig számtalan érdekes programmal lehet találkozni. A részletes program itt elérhető.

Szombaton a repülés szerelmesei számára jön egy kihagyhatatlan program, ugyanis a repülőnapok Pogányban várják az érdeklődőket, melyről itt írtunk.

Egy kis ízelítő Ábrányi Tamás gépéből:

A Családi nap a Gyugyi-gyűteményben ingyenes programján a Zsolnay-negyedben a szülők tárlatvezetésen, a gyerekek pedig játékos múzeumpedagógiai foglalkozáson vehetnek részt vasárnap délelőtt tizenegytől.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött: [email protected] vagy http://bit.ly/GyugyiCSN2017

A Kodály-emlékév egyik legkiemelkedőbb pécsi eseményének Kodály Zoltán Székelyfonó című előadása ígérkezik, melynek bemutatóját méltó helyen – a pécsi Kodály Központban élvezheti a közönség. Az előadás teljes időtartama alatt óriáskivetítőn követhető nyomon, ahogyan Cakó Ferenc élőben készíti el a darabot megelevenítő homokanimációs filmjét. A daljátékot neves énekművészek viszik színre Romvári Gergely rendezésében, a MÁV Szimfonikus Zenekarral, a Budapesti Honvédkórussal és a Misina Néptáncegyüttessel karöltve. A Kodály Zoltán: Székelyfonó előadása pénteken kora este fél hétkor veszi kezdetét a Kodály Központban.

A Kodály Központ egyik legkiemelkedőbb eseménye lehet idén a Székelyfonó

Kincsek a Nílus partjáról kiállítás egyik része bemutatja az emberek és az istenek világát, míg a másik a halottak birodalmába vezet be az ókori Egyiptomi istennel, Ozirisszel. Mindemellett a Janus Pannonius Múzeum régészeti anyagából mutatják be Baranya területének ókori Egyiptommal egyidős bronz- és vaskori régészeti emlékeit.

A tárlat október 31-ig látogatható, az első része a Csontváry Múzeumban, a másik a JPM Múzeum Galéria falain belül.

Levéltitkok első részében Vajda Ernő és Vajda László 1930-as években készült fekete-fehér képei csodálhatóak meg a Kárpát-medence növényvilágáról, a tárlat második felében látható képek pedig színes technikai megoldásokkal szemléltetik, hogy a fény miként határozza meg az erdők életét.

A kiállítás augusztus 26-ig látogatható a Természettudományi múzeumban.

Van Gogh feketén-fehéren a világhírű művész 1877–1890 közötti – különleges technikával készült –heliogravűrjeiből (fénynyomat) válogat. A művész festményei mára nagyon népszerűek, Van Gogh egyben a rajzolásnak is nagy mestere volt.

A kiállítás október 31-ig látogatható a Vasváry-házban.

A mozikban is nagy a választék, az Urániában olyan filmek közül válogathatunk, mint Az Emoji-film, A mogyoró-meló 2, A szerencse háza, a Sokkal több mint testőr, ezek mellett egy új magyar dobás, a Pappa Pia is megérkezett. A részletes program itt megtekinthető.

A mozikban is nagy a választék

A Cinema City tíz termében is széles kínálat várja a látogatókat, itt pluszban még mindig be lehet ülni például a második világháborús Dunkirkre, A setét toronyra, de a Minden, minden romantikus dráma is nagyon népszerű.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő