8 C
Pécs
szerda, április 24, 2024
KezdőlapHírzónaRendhagyó trió lép fel a Kodályban

Rendhagyó trió lép fel a Kodályban

A hét közepe különleges zenei csemegét tartogat a Kodály központba látogatók számára: a rap-folk, a reggae, és a broken-etno jeles képviselőit köszöntheti a közönség egy este alatt a színpadon.

Szerda este héttől a Punnany Massif, a Zagasztik Akusztik, és Zuboly tagjai egymás után csapnak a húrok közé. A hallgatóság különleges hangzást ismerhet meg a három együttes előadásában: a hip-hop a beatbox–szal együtt csatlakozik a folkhoz és a klasszikus zenéhez, a reggae pedig nyugtató ritmusával, finom dallamával még inkább magával ragadja rajongókat és érdeklődőket egyaránt.

A hip-hop és a folk keveréke a Zuboly együttes szívügye, a tagok emellett más műfajokból is ihletet merítenek, mint a drum&bass, pop-rock, jazz, vagy a swing. Stílusuk nehezen összefoglalható, a tagok leginkább a ”broken-etno”, ”etno-jazz” szavakat használják jellemzőként. A ’szájdobolás’ csak hab a tortán, kiváltképp akkor, ha Busa István énekes és Benke Félix, a doromb művésze beatbox párbajt vív a hallgatók legnagyobb örömére.

A Zagasztik Akusztik a reggae vonalát képviseli, Zagasound című szerzeményük nemcsak a rajongók körében ismert. Bob Marley legfőbb magyar képviselői hosszú ideig nem hallattak magukról, ám az utóbbi két évben új szerzeményekkel álltak elő, ezzel visszahódítva a színpadot és régi rajongóikat.

A Punnany Massif két év alatt az egyik legfelkapottabb együttes lett a magyar zenei életben. A népzene, hip-hop, és az elektronikus hangzás elegye jellemzi leginkább repertoárjukat. Mostani koncertjükön az élő zene és az akusztikus hangszerelés veszi át a hatalmat. Ígéretük szerint „új dimenziókat tár fel a hagyományos és kortárs zene fúziójára nyitott hallgatók számára.”

Czimermann Zsuzsanna írása.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő