Milyen érdekességeket rejt a Pécsi Galéria több mint 40 éves múltja? Izgalmas lenne bepillantani a nagy művészek műtermeibe? Milyen kiállítások várják a látogatókat Pécsett? Mindez kiderül a pécsi galériák RESTART programjából.

Végre újraindul az élet, bár a pécsi galériákban a pandémia idején sem szünetelt a munka. A kevésbé látványos háttérmunkák két jelentős eredménnyel jártak.

A katalogizálásnak köszönhetően szeptembertől kutathatóvá válik a Pécsi Galéria dokumentációs anyagának jelentős része, amelynek érdekében az m21 Galériában kutatóhely kialakítására kerül sor. A katalógusban szereplő dokumentációs anyagokat szeptembertől lehet kutatójeggyel megtekinteni.

A Pécsi Galéria történetének megismerését szolgálja majd a pécsi galériák weboldalának hamarosan induló PÉCSI GALÉRIA ANNO című rovata is.

Ugyancsak a weblapon elérhető a NYITOTT MŰTERMEK című rovatunk, amelyen keresztül pécsi képzőművészek műtermeibe látogatunk. Elsőként Fejős Miklós festőművész jelenlegi munkáival ismerkedhetünk meg. A műterembe belépni ezen a linken lehet.

Az éves kiállítási program csak részben változott a koronavírus miatt.

Tavaszra terveztük FUSZ GYÖRGY: ODÚ című kiállítását, amelynek építése napokon belül kezdődik. A látványos gigainstalláció július 2-án nyílik meg az m21 Galériában.

Így későbbre – szeptember végére – tolódott Győrffy László, Kis Róka Csaba, Szöllősi Géza A TEST ÖRDÖGE című kiállítása is.

Korábban a Zsolnay Fényfesztivál egyik programjaként szerepelt Doboviczky Attila és Hizsnyik Dénes közös kiállítása, amely a Martyn Galériában nyílik augusztus 14-én.

Ezen a napon egy új, meglepetés-kiállítással nyitunk a Pécsi Galériában is, amelyről hamarosan a Facebook oldalunkon tájékozódhatnak!

Részletek:
pecsigaleriak.hu
facebook.com/pecsigaleriak/

(x)

Hirdetés