9 C
Pécs
szerda, április 24, 2024
KezdőlapArtRómaiak, csokik és tojások, de mi a közös bennük?

Rómaiak, csokik és tojások, de mi a közös bennük?

A következő napokban, egész pontosan február 3–10. között sem maradunk izgalmas események nélkül. Mutatjuk a Zsolnay Örökségkezelő legjobb programjait.

II. Tervezz! Alkoss! Tudósíts! Építs! avagy „Mit adtak nekünk a rómaiak?”

Kreatív műhely a Cella Septichorában

Időpont: február 7. (jelentkezési határidő)
Helyszín: Cella Septichora Látogatóközpont

A 10 alkalomból álló foglalkozássorozaton a szervezők megmutatják az antik római civilizáció inspiráló örökségét, közben pedig arra biztatják a gyerekeket, hogy engedjék szabadjára a képzelőerejüket és gondoljanak újra valami rómait!

A program leírása szerint a kicsik és nagyobbak írhatnak antik színdarabot, forgathatnak kisfilmet a rómaiak életének egy-egy jelentős eseményéről. Tervezhetnek lakást antik római stílusban, de akár makettet is készíthetnek, vagy tudósíthatnak a képzelt Triumphusról. Még Facebook-profilt is csinálhatnak egy római császárnak, esetleg tervezhetnek ékszert, vagy olyan ruhadarabot, amit az antik divat inspirált!

Korcsoport: 10-15 éves korig.

További infó elérhető itt.

VIII. Pécsi Csokoládé Karnevál

Időpont: február 8–9.
Helyszín: Zsolnay Negyed – E78 – Koncertterem

A farsangi időszak egyik legcsábítóbb programjaként rendezik meg a Pécsi Csokoládé Karnevált a Zsolnay Kulturális Negyedben. Február 8-án és 9-én közel 20 édes programmal és az ország minden részéből érkező kézműves csokoládék vásárával várják a látogatókat. Ráadásul 3D-nyomtatással is születik csoki a karneválon!

Minden a csokiról fog szólni

Még több részletet itt találtok!

Hímestojás-díszítés

Időpont: február 7. 15.00–17.00
Helyszín: Zsolnay Negyed – Ignác ház

A Tojásdíszítő Klub célja a több száz éves hagyományokkal rendelkező Kárpát-medencei tojásírás újratanítása. A klub a kézműves tevékenység mellett elméleti alapokat is biztosít a tudatos hagyományápoláshoz. Klubvezető Mosonyi Éva Pécsett élő népi iparművész tojásíró.

A részvétel ingyenes, kattintsatok a részletekért ide!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő