Shakespeare és jazz

Hirdetés

Homage To Shakespeare címmel tart koncertet a Bágyi Balázs New Quartet és Pocsai Kriszta a Zsolnay-negyedben. A Metronóm Jazz Klub szeptember 20-i előadása több szempontból is rendhagyó.

A Homage To Shakespeare a Gyulai Várszínház felkérésére íródott, az irodalomtörténeti kolosszus halálának 400. évfordulója alkalmából. A darab műfajára nézve többtételes jazz-szvit ősbemutatója 2016 júliusában volt a XII. Shakespeare Fesztivál alkalmával Gyulán.

A zenei projekt létrehozója Bágyi Balázs jazz-dobos, zeneszerző, a mai magyar jazz-színtér meghatározó, nemzetközi viszonylatban is keresett művésze. Együttesében a magyar jazz fiatalabb korosztályának jeles képviselői a partnerei, az Amsterdamban diplomázott szaxofonos titán Lakatos Soso Sándor, a klasszikus zenén nevelkedett Junior Prima díjas zongorista Oláh Dezső és Közép-Európa egyik legnagyszerűbb bőgőse, Oláh Péter. A produkció énekesnője Pocsai Kriszta, aki számos műfajban bizonyította már kivételes tehetségét és hosszabb kihagyás után kirobbanó energiával tért vissza a színpadra.

A produkciót 2016-ban Gramofon-díjjal jutalmazta a független nemzetközi zsűri mint az év jazzlemezét, Pocsai Kriszta az év énekesnője, Bágyi Balázs pedig az év zeneszerzője lett a JazzMa.hu internetes magazin szerkesztőségi és közönségszavazati listáján egyaránt.

Helyszín: Zsolnay Kulturális Negyed – E78 Koncertterem

Időpont: szeptember 20. 20.00

Részletek: ITT

(x)

 

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét