12 C
Pécs
péntek, április 19, 2024
KezdőlapKoncertSimply English karácsony – minden szinten hagyomány

Simply English karácsony – minden szinten hagyomány

A Simply English Magyarország egyetlen zenekara, amelynek fő iránya az angol nép- és népies zene. A zenekar repertoárja a középkortól a 20. századig ível. December 7-én két programmal is készül a pécsi trió.

Már hagyománynak számítanak a Simply English karácsonyi koncertjei, amelyek a szeptember óta zajló Brit Ősz rendezvénysorozat záróakkordjai. A december 7-én 11 órakor kezdődő ingyenes telt házas matiné-előadás Baranya megyei és pécsi angolul tanuló általános iskolásoknak szól a Zsolnay-negyed E78 koncerttermében.

Este a zenekar a Művészetek és Irodalom Házába várja a családokat, felnőtteket, örök gyermekeket egy hangulatos karácsonyi koncertre, 19 órától.

Mint minden európai országnak, Angliának is sok szép népszokása, éneke van. Ezek a régi népdalok adják a két műsor gerincét. Az együttes néha egyenesen a délnyugat-angliai régió népdalkincséből válogat, ahonnan a zenekar egyik tagja, Andy Rouse származik, vagy az Anglia-szerte közismert dallamokból, amelyeknek számos variációja ismert. Ezekben a hagyományos angol népdalokban többek között arról lehet hallani, hogy milyen ajándékot kell vennünk a szerelmünknek karácsony tizenkét napján, és arról, hogy hogyan kell forralt almabort fűszerezni.

(x)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő