Sinatra dalai segítenek a betegeknek

November 25-én, pénteken este fél nyolckor kezdődik Nyári Károly „My Way – A legenda él” című turné pécsi estje a PTE ÁOK Aulában. A koncert teljes bevételét jótékony célokra fordítják.
A világszerte ismert jazz-zongorista és zenésztársai Frank Sinatra ismert és kevésbé ismert dalainak szentelik az estét. Érdekesség, hogy a művészt személyes élmények fűzik az amerikai énekeshez: egy közös fellépésük kapcsán Sinatra a saját mikrofonját ajándékozta a zongoraművésznek.

Nyári Károly nevét leginkább a kilencvenes években ismerhette meg a hazai közönség – karrierje főképp Hollandiához, és más európai nagyszínpadhoz kötődik. Olyan neves művészekkel dolgozott már együtt külföldön és itthon, mint például Gloria Estefan, Sting, Phil Collins, Paul McCartney, Al di Meola, s természetesen Frank Sinatra. Zenéjében a klasszikus dzsessz műfaja dominál, de nem áll távol tőle a színházak hangulata sem.

Az este teljes bevételével a szervezők a Magyar Rákellenes Liga Pécsi Limfóma Klubját szeretnék támogatni. A klub tagjai a „rejtőzködő betegségnek” is nevezett limfóma ellen küzdenek. A nehezen feismerhető daganatos betegség sokszor más betegségek tüneteit reprodukálja. A limfóma a nyirokrendszert támadja meg: a nyiroksejtek rosszindulatú elváltozása a nyirokcsomók és más belső szervek megnagyobbodását eredményezi.

A limfóma kapcsán fontos a kellő tájékoztatás, a korai felismerés, és a megfelelő kezelés biztosítása. Ennek okán mind a klub, mind pedig a szervezők legfőbb célja, hogy a bevétellel segítsék az onkológusok munkáját és a betegek gyógyulását.

Czimermann Zsuzsanna írása.

hirdetés
Uránia Mozi
Hirdetés