Slam poetry: költészet és hiphop

November 21-én, hétfőn este fél nyolckor kezdődik a Sopianae Slam, amelyen nem csupán a vers hangulata, hanem előadásmódja is számít.

A slam poetry a nyolcvanas évekből, Amerikából ered, átfedést képez a költészet és a hiphop műfaja között. Eleinte szórakoztató felolvasó és szövegíró estnek indult. Később több résztvevő csapat bevonásával versengéssé vált, a közönségnek kellett kiválasztania a győztes csapatot.

Az esten nemcsak a vers hangulata, hanem előadásmódja is számít. Három típusa létezik: a nyitott slam, amelyen bárki a közönség elé állhat, a meghívásos slam – csak meghívott fellépők léphetnek fel – és a „theme slam”, amely során a versek egy előre megadott témához igazodnak.

A pécsi, hétfő esti alkalom nyitott slam poetry est lesz: a szervezők szeretettel várnak mindenkit, akit érdekel az igazi kihívásnak ígérkező feladat. Az érdeklődők, rajongók Pécsett ezúttal a Sopianae étteremben találkozhatnak a műfaj szakavatott művelőivel.

A Sopianae Slam egy helyi kezdeményezésű sorozat, amelynek már az ország több nagyvárosa is otthont adott. Legutóbb Szegeden aratott nagy sikert, legközelebb pedig decemberben,  pécsi ZION-ban kerül sor slam poetry estre.

Czimermann Zsuzsanna írása.

hirdetés
Uránia Mozi
Hirdetés