7 C
Pécs
csütörtök, április 18, 2024
KezdőlapHírzónaSzabadtér és szabad szellem

Szabadtér és szabad szellem

Déltől megnyitja kapuit a „VI. Batta Dem Reagge Fesztivál”, a legrangosabb hazai reagge találkozónak ezúttal a ZION ad otthont. Délután hat órakor a Pannon Filharmonikusok tagjai „Szabadtéri Piknikre” invitálják az érdeklődőket a Kodály Központ előtti zöldterületre.

A Pannon Filharmonikusok hagyományos évadzáró koncertjét ezúttal szabadtéren hallgathatják az érdeklődők. A kötetlen hangulatú fellépésen a zenekar az elmúlt évad legjobbjaiból nyújt válogatást, emellett betekintést ad a következő szezon repertoárjába is.

A Filharmonikusokat nemrégiben megválasztott új karmestere, Bogányi Tibor vezényli majd. A dirigens és gordonkaművész neve ismert a hazai és finnországi színpadon. A művész a Helsinki Sibelius Akadémián tanult. Pályafutása során a legfontosabb finn zenekarokkal dolgozott együtt, emellett három éven át töltötte be a Turkui Filharmonikus Zenekar vezető karmesteri posztját.

A VI. Batta Dem Fesztiválon főként ifjú, ám korántsem ismeretlen tehetségeket köszönthetnek a rajongók. Este nyolc órától hajnalig a legjobb zenekarok adják egymás kezébe a mikrofont és a szórakozók hadát.

Fellép a Irieddim, majd őket követi a műfaji sokszínűségéről híres AfroDZAQM. A kecskeméti együttes repertoárjában reagge, jazz, rock, blues, dub, hiphop, és ska elemek férnek meg egymás mellett, olykor egy kis drum&bass is felfedezhető. A Kingston Cruisers a reagge, a ska, és a kevesek által ismert ska-jazz keverékkel lép fel.

A „The Three Teadies” az early reagge és rocksteady hangulatát hozza magával szerzeményeiben, a Zagastic pedig régi ismerősként köszönti rajongóit megszokott „roots reagge” dalaival.

Czimermann Zsuzsanna írása.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő