11 C
Pécs
csütörtök, április 25, 2024
KezdőlapHírzónaSzabadtéri: Tettye nélkül

Szabadtéri: Tettye nélkül

Összesen mintegy hatvanmillió forintból valósulhat meg a Pécsi Szabadtéri Játékok idei programsorozata. A tettyei játszóhelyszín kiesése, s a várostól várt támogatás előre tervezetthez képest kisebb mivolta miatt több előadás is elmarad a Pécsi Horvát Színház rendezésében megvalósuló, főként az EKF-programból finanszírozott eseménysorban.

Fotó: Müller Andrea

 

A nyolcadik éve újraindított Pécsi Szabadtéri Játékok szervezését bonyolító Pécsi Horvát Színház vezetősége még februárban jelezte, hogy a helyszínek rendbehozatalához, illetve az előzetes tervek megvalósításához mintegy húszmillió forintos többletforrásra van szükség.

Vidákovics Szláven, a horvát színház igazgatója azt mondta akkor, hogy a Káptalan utcában az előszínpadot kell rendbe hozni, s a törött, veszélyes székeket le kell cserélni, gondoskodni kell a technika bérléséről. Emellett a pénzből a tettyei szabadtéri játszóhelyet is rehabilitálták volna.

Később azonban kiderült, hogy utóbbi esetében a köztérfejlesztési munkák során statikailag megbomlottak a romok, így alkalmatlanná vált a helyszín előadások lebonyolítására. Az is kiderült, mint azt Vidákovics Szláven a rendezvény sajtótájékoztatóján lapunk kérdésére elmondta, hogy a város a kért húszmillió forint helyett csak kétmillió forintot tud áldozni a játékok finanszírozására.

Ezek miatt elmarad Kodály Zoltán: Székelyfonó című darabja, s több társprogram is kárát látja a pénzügyi slankításnak. Ezzel együtt huszonnégy produkció negyven estén át szórakoztatja majd a közönséget. A programról részletesen tájékozódhatnak a www.pecsiszabadteri.hu címen.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő