9 C
Pécs
szerda, április 24, 2024
KezdőlapKultZónaSzakmai fesztiválon a pécsi művészek

Szakmai fesztiválon a pécsi művészek

Hat vidéki és határon túli teátrum legfrissebb operaelőadása vendégeskedik április 4. és 9. között a budapesti Erkel Színházban a Primavera ’17 fesztivál részeként – közölte a Magyar Állami Operaház az MTI-vel pénteken.

A fővároson kívüli operajátszás népszerűsítésére négy éve minden tavasszal megrendezett sorozat idén április 4-én, a Kolozsvári Magyar Opera vendégszereplésével veszi kezdetét.
Április 5-én a Győri Nemzeti Színház művészeié a színpad, akik Verdi Traviatáját hozzák el a fővárosba. A Szegedi Nemzeti Színház társulatán a sor április 6-án, akik szintén az olasz mester egyik darabját választották. A Toronykőy Attila színrevitelében látható Trubadúr-produkció azonban nem kíván elvonatkoztatni a történet alaphelyszínétől, az egyházi befolyás alatt álló középkori Spanyolországtól.
Április 7-én Erkel Ferenc Bánk bánja csendül fel a debreceni Csokonai Nemzeti Színház tagjainak tolmácsolásában. A történelmi kort idéző látványos külsőségekkel megidéző előadás rendezője Gemza Péter. Wagner A bolygó hollandi című operájával érkezik a fővárosba április 8-án a Miskolci Nemzeti Színház.
A sorozat április 9-én, a Pécsi Nemzeti Színház Macbeth-produkciójával zárul, amely először szerepel a baranyai megyeszékhely teátrumának műsorán. A Gulyás Dénes által rendezett előadás a címszereplő skót nemes jellemtorzulására összpontosít, látomásainak megjelenítésében az animációs vetítés is szerepet kap. Verdi zenéje Oberfrank Péter vezényletével csendül fel, a főbb szerepeket pedig Bognár Szabolcs, Kiss András, Miksch Adrienn és Bergovecz Dávid alakítják az előadásban – olvasható a közleményben.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő