Székelyfonó homokanimációs vizuál show-val

Kodály Zoltán egyik legkülönlegesebb műve, a Székelyfonó a világon egyedülálló újítással látható Pécsett: a nemzetközileg elismert Cakó Ferenc élőben készíti el a darabot megelevenítő homokanimációs filmjét. Stílszerűen a Kodály Központ ad helyet a szemet-fület elkápráztató koncertnek, augusztus 25-én 18.30-kor.

hirdetés

A Székelyfonó a Kodály-emlékév egyik legkiemelkedőbb pécsi eseményének ígérkezik. Kodály 1932-ben bemutatott egyfelvonásos daljátéka az erdélyi székelyek népi szövegeire és dallamaira készült. A mű a zeneszerző második színpadi műve, zenei alapját a magyar népdalok jelentik. A darab színhelye egy székely faluban lévő fonóház, főszereplői a háziasszony és a kérője. A történet középpontjában az ő kapcsolatuk izgalmas alakulása áll.

Az előadás lebilincselő, homokba álmodott látványvilágát a világhírű Cakó Ferenc élőben készíti. A művész különleges hatású homokanimációs filmjeivel szinte minden jelentős nemzetközi fesztiválon fődíjat nyert, köztük a cannes-i filmfesztivál zsűri díját. A Székelyfonóra komponált homokanimációs film az előadás teljes időtartama alatt óriáskivetítőn követhető nyomon.

A daljátékot neves énekművészek viszik színre Romvári Gergely rendezésében, a MÁV Szimfonikus Zenekarral, a Budapesti Honvédkórussal és a Misina Néptáncegyüttessel karöltve.

Jegyek ITT

(x)