7 C
Pécs
csütörtök, április 18, 2024
KezdőlapKultZónaSzerelmes levelek

Szerelmes levelek

Két fiatal levelekben tartó kapcsolatáról szóló, derűs, olykor borús kétszemélyes színdarab a Zsolnay Színház következő előadása. A Szerelmes levelek című darab az amerikai szerző, A. R. Gurney egyik leggyakrabban játszott műve. Most a Veszprémi Petőfi Színház előadásában, Kéri Kitty és Oberfrank Pál szereplésével látható a Zsolnay Negyedben.

LoveLetters_05

Miért nem írunk manapság szerelmes levelet? A levelet újra és újra elolvashatod, megcsókolhatod a betűket, amiket a szeretett lény kanyarított a papírra; elteheted, és hosszú évek múlva ugyanazzal a hőfokkal érint meg, fizikai kapcsolatot teremtve a feladó és a címzett között. Ma csak küldünk egy sms-t, gyorsan túl vagyunk a lényegen egy szívecskével vagy egy smiley-val. Időt kell szánnunk az érzéseinkre. Időt kell szánnunk egymásra. Jó lenne, ha az előadás után mindenki írna otthon egy szerelmes levelet… amíg nem késő.

LoveLetters_03

A Love Letters Melissa és Andy levelekben tartó kapcsolatáról szól. Az első levelet tízévesen írja Andy egy kislánynak, Melissának… A két fiatalt az élet elszakítja egymástól, de a kettőjük közti kapocs sosem szakad meg. Életútjuk különböző, de a négy évtizeden át tartó levelezés összeköti őket. Vajon az évtizedeken át tartó levelezés szerelem? Barátság? Vajon életük hosszú mondatára közösen tesznek pontot?

LoveLetters_01

A darab május 24-én látható a Zsolnay Negyed E78-ban:

http://www.zsolnaynegyed.hu

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő