Hirdetés

Vannak soha véget nem érő történetek, ezúttal jazzbe szőjük őket! A Gayer Mátyás trió Never Ending Story címmel tart lemezbemutató koncertet a Zsolnay-negyedben november 8-án. Sztárvendég: Pete Van Nostrand, amerikai jazz-dobos!

A fiatal európai jazz-generáció díjnyertes tehetségei lépnek színpadra a Metronóm Jazz Klub következő koncertjén. A pécsi születésű Gayer Mátyás zongorista fiatalkora ellenére számos díj nyertese, akit már kétszer is beválasztott a rangos Montreux Jazz Festival szakmai zsűrije a zongoraverseny döntőjébe.

A trió sztárvendége Pete Van Nostrand amerikai jazz-dobos. A New Yorkban élő zenész a szakma legszűkebb elitjéhez tartozik, hiszen olyan világsztárokkal szerepel együtt rendszeresen, mint Kenny Barron, a Grammy-díjas Cecile McLorin Salvant és Kurt Elling vagy a nagyszerű zongorista Gerald Clayton.

Hofecker Dániel, a kiváló jazz-trombitás 2016-ban megnyerte a magyar Big Band zeneszerzőversenyt, majd az általa vezetett Nexus LineUppal tavaly a magyar jazz-kombó versenyt, idén pedig elnyerte a Lakatos Ablakos Dezső ösztöndíjat. Hofecker Mátyás Közép-Európa egyik legkeresettebb bőgőse, aki karrierje során a világ számos neves színpadán fellépett már Londontól Marokkóig.

Helyszín: Zsolnay-negyed – E78 Koncertterem
Időpont: november 8. 20.00
Részletek ITT

(x)

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét