Szombat: búcsú az ország HOBOjától

Október 22-én, szombaton este fél kilenckor Földes László, azaz Hobo elköszön az Ifjúsági Háztól, ahol rengeteg alkalommal aratott sikert zenéjével, előadásaival. Kapunyitás fél nyolctól.

Az este folyamán Hobo harmincéves pályafutásának legjobb műveiből hallhat részleteket a közönség.  A válogatás kapcsán az érdeklődők együtt nosztalgiázhatnak Hobóval az elmúlt évtizedek legsikeresebb koncertjein, előadásain.

Az Ifjúsági Ház a kezdetektől szoros kapcsolatot ápolt a Hobo Blues Band együttessel és Földes Lászlóval. Számtalan koncert mellett a művész önálló fellépései, Pilinszky és más költők művein alapuló estjei szinte mindig telt házzal zajlottak. Külön érdem, hogy a közönségben nagy létszámban a fiatalabb generáció képviselői is jelen voltak. A szombati alkalom lesz az utolsó.

Ahogy Hobo saját honlapján nyilatkozott az október 16-i, piliscsabai búcsúkoncert után:

„…a hatvanas évek generációjának ideje és zenéje lejárt. Sajnos, a bluesnak is vége. Az újabb nemzedékek másképp élnek, gondolkodnak, zenélnek, másban fejezik ki magukat. Ez a dolgok rendje. A Hobo Blues Band is befejezte. Nem volt siratás, temetés, nincs gyász. Boldogságos búcsú volt.”

Czimermann Zsuzsanna írása.

hirdetés
Uránia Mozi

Hirdetés