Sztárok az időskorról – új műsor a Pécs TV-n

Hazánkban eddig példa nélkül álló módon dogozza fel az idős korosztály és a fiatalság viszonyát a Pécs TV nemrég indult „Korhatár nélkül” című műsora. A képernyőn sztárvendégeink idézik fel szüleikkel, mestereikkel kapcsolatos emlékeiket, továbbá a generációs problémák is szóba kerülnek minden második szerdán este fél hat és 18 óra között.

hirdetés

Az új műsort minden korosztály számára tudom ajánlani, a fiatalok számára pedig kifejezetten tanulságos is lehet – vélekedik Szijártó Ildikó, a „Korhatár nélkül” házigazdája. Ismert közéleti szereplők, művészek, kutatók vallanak arról, mit jelentett életükben, szakmai fejlődésükben az idősebb mester – tette hozzá a Pécs TV műsorvezetője.

Golyák Csaba, a számtalan nemzetközi elismeréssel kitüntetett mesterszakács az tisztelet és a szakmai alázatosság fontosságát hangsúlyozta. Gyurok János szociológus abba is bevezette a nézőket, hogy a különféle távoli kultúrákban miként bánnak az öregekkel. Mánfai György fotóművész az idős arcokban rejlő szépségről beszélt.

A televíziós magazinban olyan idős embereket is láthatnak a nézők, akik számára a kor nem akadály, ha az aktív időtöltésről van szó. Bemutattuk a Nyugdíjas Pedagógusok Barátságkórusát, amelynek legidősebb tagja 86 éves. Bódis Irén színművész, aki már 58 éve színpadon van és mind a mai napig játszik, az örök fiatalság titkáról faggattuk.

Nézőink a korhatarnelkul@pecstv.hu email címre azt is megírhatják, hogy kiket szeretnének látni a műsorban.