Születésnapi akció a Zsolnay-negyedben

A tavasz elérte a Zsolnay Negyedet is, a Madárbarát kert csicsergéstől hangos, a festői sétányok mentén frissen nyílt virágok illatoznak, ráadásul április 19-én idegenvezető segítségével ingyenes séta keretében ismerhetők meg a látnivalók és egyet fizet, kettőt kap akcióban tekinthetők meg a Negyed kiállításai is!

Zsolnay Vilmos születésének évfordulóját, április 19-ét kedvezményesen váltható jegyekkel ünnepelhetjük: ha egyet veszünk, egyet ajándékba kapunk. A „legnagyobb magyar fazekas” 1828-ban született, s a Zsolnay gyár felvirágoztatásának köszönhetően Pécs emblematikus alakjává vált. A manufaktúra fejlesztése mellett folyamatosan újításokkal kísérletezett: feltalálta a porcelánfajanszt és a pirogránitot, de az eozin máz kidolgozásában is közreműködött.

zsök
Nemcsak a szép idő, de a kedvezmények is a Negyedbe csábítanak

A jeles évforduló alkalmából ingyenes idegenvezetés indul április 19-én 14 órától, melyre április 18-ig szükséges regisztrálni a latogato@zsn.hu e-mail címen vagy a +36 20 235 4722 telefonszámon.

A látogatók ezen a napon a kedvezményesen váltott Zsolnay jeggyel megtekinthetik a Negyed látnivalóit: A Zsolnay Aranykora – Gyugyi-gyűjteményt, a Zsolnay Család- és Gyártörténeti Kiállítást, a Rózsaszín Zsolnay Kiállítást, az 1861 Kesztyűmanufaktúrát, a Labor – Interaktív Varázsteret, a Zsolnay Mauzóleumot, az M21 Galériát, valamint a Bóbita Bábmúzeumot. A jegyek a helyszínen, az Infopontokon válthatók meg.

 

 

 

 

Hirdetés