Szuper, ingyenes programok várnak a Zsolnay-negyedben

Júliustól újra elindulnak a Zsolnay-negyed ingyenes programjai, lesz szeniortánc, családi játszóház, élményműhely és még sok jó előadás. Mutatjuk a részleteket.

2019 októberében indította el a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. a Zsolnay Kert – közösségek a Zsolnay-negyedben című programsorozatát, melynek keretében a közösségépítésben és a tartalmas kikapcsolódásban vállal aktív szerepet.

A 18 hónapon át zajló projekt keretében több száz ingyenes program várja a látogatókat.

Íme a legjobb júliusi események!

Szenior tánc

Július 1. 10.00–12.00 és július 29. 10.00–12.00, Zsolnay-negyed – Herkules műhely

A tánc olyan tevékenység, amely a résztvevők testi, lelki, mentális és közösségi jóllétére is kiváló hatással van. A szenior korosztály számára különösen ajánlott; a különféle táncstílusok, a remek zenék, a kiváló társaság garancia a résztvevők minél kiegyensúlyozottabb mindennapjaihoz.

Szakkörvezető: Bánkyné Perjés Beatrix táncművész, táncpedagógus.

Családi játszóház

Július 4. 10.00, Zsolnay-negyed – Herkules Műhely

A program két, a képességfejlesztésben kimagaslóan eredményes eszközt állít a közösségépítés szolgálatába: a társasjátékot és a duplót.

 

 

ÉlményMűhely – Építsük fel együtt a kreativitás és közösség tornyát!

Július 5. 15.00–17.00, Zsolnay-negyed – Herkules Műhely

A különleges szépségű Warka víztornyokat Arturo Vittori, olasz építész mutatta be a Velencei Biennálén, azóta Etiópiában használják őket ivóvíz kondenzálására. Az ÉlményMűhely óriás 4D Frame készletének segítségével, valamint a program résztvevőinek bevonásával elkészítjük a torony óriásmodelljét.

Szakkörvezető: Szabó Ildikó, az ÉlményMűhely pedagógiai vezetője.

Hallgassuk együtt! – Szent Iván-éj

Július 8. 17.00–18.30, Zsolnay-negyed – Herkules műhely

Aktuális téma, hiszen alig múlt el az év legrövidebb, varázslatokkal teli éjszakája. Mendelssohn Shakespeare darabjára írott csodálatos kísérőzenéjét – a teljeset, nem csak a hangversenyeken előadott megszokottakat – hallgassuk együtt egy csodálatos előadásban. A nemrég elhunyt Claudio Abbado utolsó koncertjén hangzott el. A hangverseny élő felvételét mutatjuk.

Előadó: Kircsi László oboaművész, zenetanár.

Ügyes mami

Július 9. 10.00–12.00, Zsolnay-negyed – Ignác-ház

Régen a fonóba jártak az asszonyok, most a Zsolnay-negyedbe jöhetnek a különböző kézműves textiltechnikák iránt érdeklődők. Vata Enikő textiltervező művész várja azokat a hölgyeket, akik szeretnének alkotó közösségben létrehozni egy megálmodott munkadarabot, vagy megismerkedni a kézikötéssel, horgolással, tűnemezeléssel, madzagszövéssel, varrással. A júliusi alkalmon a tűnemezelés technikáját elsajátítva apró figurákat készíthetünk, például aranyos kismacskát.

Babáknak Zene

Július 13. 10.00–11.30, Zsolnay-negyed – Herkules műhely

Kisbabás családoknál sokszor felmerül a kérdés: „Ugyan miért kell ismeretet átadni a természetről ilyen kicsi korban? Lehetséges-e egyáltalán?” A Tamás Éva Játéktára zenekar bebizonyította, hogy lehetséges és érdemes is.

Előadók: Tamás Éva előadóművész, gyógypedagógus és Bogárdi Aliz zenész

Előadások Pécs történetéből

Július 15. 16.30–18.00, Zsolnay-negyed – Herkules műhely

Előadó: dr. Vonyó József történész, címzetes egyetemi tanár

Téma: Korszakváltások – funkcióváltások. Pécs fejlődésének fő szakaszai és jellemzői a római várostól a bányászvárosig

Zsolnay Kert

Előzetes bejelentkezés alapján pécsi csoportoknak, Zsolnay-negyed – Herkules műhely

Hogyan is élt itt valaha a Zsolnay család? Hogyan alakult a gyár- és lakóépületek, valamint a körülöttük kialakított kert sorsa? Minderről számtalan emlék tanúskodik, ezeknek a rejtett kincseknek ered a nyomába Radnai Éva animátor, akivel felfedezzük a park növényvilágát, az épületeken és a művészeti tárgyakon található motívumokat, hogy megismerjük a Zsolnayak hagyatékát.

A részvétel minden programon ingyenes!

További részletek ide kattintva olvashatók.

hirdetés

Hirdetés