13 C
Pécs
péntek, április 19, 2024
KezdőlapKoncertSzuper koncerttel ünnepli a nemzetközi jazznapot Pécs

Szuper koncerttel ünnepli a nemzetközi jazznapot Pécs

Világszerte nagyjából 200 országban ünneplik meg a Nemzetközi Jazz Napot április 30-án. Magyarországon 8 helyszínen, köztük Pécsett is ingyenes online koncertekkel készülnek – közölte a ZSÖK.

Mint írják, a Zsolnay Kulturális Negyedben működő Metronóm Jazz Klub most első alkalommal kapott felkérést a Budapest Jazz Clubtól, hogy vegyen részt a világméretű Nemzetközi Jazz Napon.

Ennek keretében a Nagy Emma Quintet ad koncertet az E78-as koncertteremben, amit online követhetünk április 29-én.

[su_quote]2019. májusban jelent meg a Nagy Emma Quintet debütáló lemeze, a Set to Face. Már ez az első anyag nagyon erős volt, egy teljes mértékben kibontakozott hangzás és egyéni karakter mutatkozott meg benne, így sokan felfigyeltek rá. Az álomszerű, szabadon csapongó melódiák Emma néhol ijesztően földönkívüli, néha érzékien angyali hangján sok rajongót szereztek a fiatal csapatnak[/su_quote]

– idézi a közlemény Bereczki Bálintot a Jazzma.hu-tól.

Első lemezük elnyerte a Müpa Jazz Showcase szakmai fődíját, majd 2020-ban a JazzMa szerkesztősége az év jazzalbumának szavazta meg második albumukat.

A zenekar tagjai: Nagy Emma – ének, Cseh Péter – gitár, Dénes Ábel – nagybőgő, Oláh Krisztián – zongora, Klausz Ádám – dob.

A koncert megtekinthető április 29-én 21.00-től 30-án éjfélig ide vagy ide kattintva.

[su_box title=”A jazznapról” style=”glass” box_color=”#c084b1″ radius=”2″]Az UNESCO és nagykövete, a legendás zenész, Herbie Hancock által kezdeményezett Nemzetközi Jazz Nap célja, hogy a műfaj oktatási és kulturális hasznát, demokratikus szellemét felmutassa. Világszerte 200 országban rendeznek kapcsolódó eseményeket, Magyarország 2014 óta különösen nagy szerepet vállal ebben. Idén a korábbiakhoz képest még több partner bevonásával, még nagyobb közönséget megszólítva rendezi meg az eseményt a magyar főszervező Budapest Jazz Club. Az események szakmai védnöke Zipernovszky Kornél.[/su_box]

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő