8 C
Pécs
csütörtök, április 25, 2024
KezdőlapArtSzuper programokkal startol az év Pécsett

Szuper programokkal startol az év Pécsett

Szuper programokkal: képzőművészeti szabadiskolával, zenehallgatós előadással, és koncerttel startol az év a Zsolnay-negyedben, mutatjuk a kínálatot.

Képzőművészeti Szabadiskola

Több évtizedes hagyományokkal bíró foglalkozás várja a rajzolni szerető fiatalokat, akár hobbiból rajzolnak, akár felvételire készülnek. Dr. Németh Pál szobrászművész folyamatos korrektúrája mellett a kezdők kockológiával, a haladók aktmodellrajzolással foglalkoznak.

Időpont: január 7. 17.00–20.00
Helyszín: Zsolnay Negyed – E78 – Panorámaterem

Hallgassuk együtt – Viharzenék

Hogyan képes a zene ábrázolni valamit, hiszen csak hangokat és ritmusokat hallunk? Viharzenékben hallgathatjuk együtt a természeti vihar és az érzelmi vihar ábrázolását a zeneművekben. Előadó: Kircsi László oboaművész, zenetanár.

Támogatja az Európai Szociális Alap és a Pécsi Helyi Akciócsoport.

Időpont: január 8. 17.00–18.30
Helyszín: Zsolnay Negyed – Herkules Műhely

Zsolnay táncházak: Somogy táncház

A Somogy zenekar a kaposvári Somogy Táncegyüttes kísérő zenekara. Tagjai a hetvenes-nyolcvanas években kerültek kapcsolatba a népi kultúra tánc és zene vonalával.

A zenekar tagjai Boldizsár Imre, Csikvár Gábor, György-Horváth László, Husi Gyula, Felde Rebeka, Oberhofer Csenger, akik sokféle hangszert, így hegedűt, kürtöshegedűt, brácsát, nagybőgőt, kecskedudát, citerát, tekerőlantot, kobozt, dorombot, tamburicát, tamburabrácsát, ütőgardont, tapant és különböző pásztorfurulyákat szólaltatnak meg.

Az estre látogató vendégek a Kárpát-medence autentikus táncaival (széki, mezőségi, moldvai, vajdasági, szilágysági) találkozhatnak, ha jegyet váltanak a Somogy zenekar előadására.

Időpont: január 9. 19.00
Helyszín: Zsolnay Negyed – E78 – Koncertterem

Sárik Péter Trió X – Bartók

Klasszikus és jazzes, laza és komoly, közvetlen és minőségi – a skála teljes hosszán játszik a Sárik Péter Trió X, akik Bartók Béla műveinek jazzes feldolgozásával érkeznek Pécsre.

A Sárik Péter Trió az elmúlt tíz évben Magyarország egyik legnépszerűbb és legmeghatározóbb jazz-zenekarává vált. Sikerük egyik záloga, hogy mindhárman nagyon nyitott, sokoldalú muzsikusok, így a közönség sokkal szélesebb rétegét szólítják meg, mint a jazz-zenekarok többsége. Az együttes koncertjeinek hangulata sokszor inkább pop- vagy rockkoncerthez hasonlatos, még akkor is, ha a Zeneakadémián, vagy a legkomolyabb termekben játszanak. A zenekar közvetlenségével, energiájával sok új rajongót hoz a jazznek.

Időpont: január 9. 19.00
Helyszín: Kodály Központ

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő