Hirdetés

Ha nem tudsz szabadságot kivenni a teljes őszi szünetre, jó helyen szeretnéd tudni 9–13 év közötti gyermeked, és örülnél, ha modern, interaktív és vagány élményekkel gazdagodna, akkor van egy jó hírünk! Napközis minitábor indul a Pécsi Galériában október 28-30. között, ahol a gyerekek megismerkedhetnek a kortárs képzőművészettel, a dizájnnal, és ki is próbálhatják magukat többek között az ékszerkészítésben, a kitűzőgyártásban és a papírszobrászatban.

A Pécsi Galéria jelenlegi kiállítása (Hybrid – a kortárs design útkeresése) egy nem szokványos szemszögből tárja elénk kortárs tervezők, designerek munkáit. A kiállítás számos olyan kísérleti munkát mutat be, amelyben határátlépés történik a kézműves és az ipari technológiák, az analóg és a digitális, az ember és a számítógép tervezte világok között. Mit jelent a crossover, és miért nehezen értelmezhetőek elsőre a látott tárgyak?

Minden kérdésre válaszolunk a 3 napos minitáborban. A három nap során a kiállítás alapos megismerése mellett számos foglalkozáson vehetnek részt a gyerekek. Meglátogatják továbbá a pécsi design boltokat, és a Design Héten nyílt kiállításokat is.

Program:

október 28. hétfő

9.00 – 11.30: Ismerkedés, bemutatkozás, a kiállítás megtekintése, majd egyedi kitűző tervezése és gyártása

12.00 – 13.30: Ebéd, séta

14.00 – 16.00: Ékszerkészítő workshop megunt ruhadarabokból

október 29. kedd

9.00 – 11.30: A kiállításon több olyan alkotással találkozunk, ahol nagy hangsúlyt kap a minta, legyen az ruha, tapéta, könyvborító. A foglalkozás során saját, számunkra kedves, fontos motívumokból építkezünk, és mintázatot tervezünk papíron. A mintatervezésen túl, papírszobrászokká is válunk, ebben segítségünkre lesz Burkus Judit szobrász, a papír munkák nagy mestere.

12.00 – 13.30: Ebéd, séta.

14.00 – 16.00: A délelőtt tervekhez kapcsolódóan, kvázi a feladat folytatásaként, papírruhát tervezünk. A hybrid jelleget követve – ami a kiállítás fő koncepciója –igyekszünk nem megszokott anyagból ruhát tervezni, ha úgy tetszik, crossoverkedünk.

október 30. szerda

9.00 – 11.30: Mit lehet készíteni a megunt, elhasznált Pécsi Galéria molinóiból? A ma oly divatos újrahasznosított táskák, pénztárcák is mind ebből az anyagból készülnek. Lássuk, mi mit tudunk vele kezdeni, a design jegyében.

12.00 – 13.30: Ebéd, séta.

14.00 – 16.00: Tudjátok milyen design boltok vannak Pécsett? Ismertek pécsi designereket, tervezőket? A délutánt arra szánjuk, hogy ismerkedjünk a pécsi tervezőkkel és trendi cuccaikkal.

 

Részvételi díj: 12.000Ft/fő, testvér kedvezmény: 10.000Ft/fő

Jelentkezési határidő: 2019. október 24.

Maximális létszám: 15 fő

Minimális létszám: 6 fő

A jelentkezéseket érkezési sorrendben regisztráljuk.

Jelentkezni írásban lehet a [email protected] e-mail címen. A regisztrált jelentkezésről visszaigazolást küldünk. A minitábor összegének befizetésére a helyszínen lesz alkalom.

A foglalkozásokat Balogh Tünde kiállítási koordinátor, múzeumpedagógus vezeti.

(X)

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét