11 C
Pécs
csütörtök, április 25, 2024
KezdőlapAbszolút PécsTéli ruhát kap a Zsolnay Negyed

Téli ruhát kap a Zsolnay Negyed

Nagy a munka a Zsolnay Negyedben: a szobrok téliesítése mellett a héten kikerültek a karácsonyi díszek is, amik garantáltan ünnepi hangulatba hozzák az erre járókat.

Összesen 105 méternyi ünnepi fényfüzér díszíti a Zsolnay Negyed parkját, ami délutánonként fél 5-től ragyogja be a negyedet. A Kézműves Boltok Utcájában karácsonyfák sora köszönti a látogatókat, ezek feldíszítése jelenleg is zajlik.

De nem csak kültéren tapasztalhatunk igazi ünnepi pompát: a Zsolnay Infopont & Shop csodás karácsonyi díszei megmelengetik az ember szívét, miközben szebbnél szebb ajándékok közül válogat.

A díszek mellett a Zsolnay Örökségkezelő NKft. munkatársai nagy figyelmet fordítanak a meglévő szépségek megóvására is, hiszen összesen 88 köztéri Zsolnay-szobor díszíti a sétányokat. A hűvös idő beköszöntével a fagyveszély miatt szükséges ezek téliesítése, hogy megóvják az állagukat. A látogatók elől így sem rejtőznek el teljesen: a kisebb szobrokat átlátszó fóliával takarják be, a nagyobbakat és a Herkules-kutat pedig fával burkolják be, amin szerepel az alkotás fotója, így ezeknél is tudhatjuk, hogy mit rejt a burkolat.

A kültéri szobrok várhatóan március végétől csodálhatók meg újra eredeti pompájukban.

(x)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő