5 C
Pécs
péntek, április 19, 2024
KezdőlapKultZónaTéli varázsvilággá változott a Zsolnay-negyed!

Téli varázsvilággá változott a Zsolnay-negyed!

„Meseszerű”, „ékszerdoboz”, „lenyűgöző”… ezeket a jelzőket igen gyakran hallani a Zsolnay Kulturális Negyeddel kapcsolatban, azonban a friss hó még varázslatosabbá változtatta a negyedet. Érdemes egy hangulatos sétát tenni, mutatjuk a képeket!

A lelátó (ahonnan annak idején Zsolnay Vilmos teniszmeccseket nézett) tagadhatatlanul az egyik legmeseszerűbb eleme a negyednek, ami hóval borítva kívülről és belülről is még csodálatosabb látványt nyújt.

A játszóterekre a bátrabbak a hideg ellenére ilyenkor is kimerészkednek, ha mást nem, egy séta biztosan jólesik a gyerekekkel!

A Sikorski-ház a negyed egyik legszebb épülete, itt található a közel 700 kerámiából álló tárlat, A Zsolnay Aranykora – Gyugyi-gyűjtemény. Az 1887-ben szecessziós stílusban épült villa a hófödte környezetben szinte olyan, mintha egy képeslapot néznénk!

A Planetárium kupolája is hófehér, ilyenkor különösen aktuális a Téli akció, amelynek keretében januárban és februárban minden Planetárium és Labor – Interaktív Varázstér belépő ára 500 Ft/fő a minimum 15 fős csoportok bejelentkezése esetén. És ne felejtsük el azt sem, hogy most római utazást is lehet nyerni a Planetáriummal!

Részletek: ITT

(x)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő