Tengerentúli dallamokat kelt életre a pécsi zenekar

A 20. századi amerikai zene elképesztő dallamai töltik meg élettel a Kodály Központ hangversenytermét február 3-án, 18 órakor.

A Pannon Filharmonikusok koncertjének mesteri keretet ad Leonard Bernstein két legismertebb kompozíciója, melyeket az utánozhatatlan művész születésének 100 éves évfordulójára játszik a zenekar.

Leonard Bernstein

A sor további két művészóriás – George Gershwin és Aaron Copland – egy-egy sikerdarabjával lesz teljes. Szólistaként visszatér a zongoravirtuóz Balog József, a Pannon Filharmonikusokat pedig a tavalyi nagysikerű koncertet követően ismét Gérard Korsten dirigálja.

Gérard Korsten

A műsor a népszerű Candide-nyitánnyal kezdődik, majd a Broadwayn hatalmas sikert arató musical, a West Side Story pezsdítően dallamos zenekari szvitváltozatával zárul. A darabból csakhamar film is készült. Az ikonikussá vált alkotás minden idők legtöbb Oscar-díjjal kitüntetett musicaljévé vált, mely hozzájárult ahhoz, hogy Bernstein zenéi meghódították a világot, a West Side Story – szimfonikus táncok című darabja pedig otthonra talált a hangversenytermek szinte mindegyikében.

Hirdetés